Makkelijk lezen
Nederlands

De ruimtereis

Marian Hoefnagel (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Michael Benschop (ik-figuur) is bijna 15. Hij heeft een ruimtereis van drie dagen gewonnen bij een prijsvraag van Space Expo. De ruimte blijkt interessanter dan hij had gedacht. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Ruimtevaart
Titel
De ruimtereis
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2015 | Andere uitgaven
53 p.
ISBN
9789086961276 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Michael Benschop is bijna vijftien. Hij heeft een ruimtereis van drie dagen gewonnen bij een prijsvraag van Space Expo. Eigenlijk vindt hij dat maar niets, hij houdt meer van strandjutten. Hij staat graag met beide benen op de grond, letterlijk. Toch blijkt de ruimte interessanter dan hij had gedacht. Van zijn belevenissen en overdenkingen tijdens de reis houdt Michael een dagboek bij. Verhaal in ik-vorm dat flashbacks bevat; de overdenkingen zijn aangegeven in een vetgedrukte cursieve letter. Overzichtelijke bladspiegel. Korte zinnen, die elk op een nieuwe regel beginnen, en eenvoudige woorden. Schreefloos lettertype, gedrukt op grauw papier. Zesde deel uit de reeks 'Boekenboeien.nl'*, een reeks die uit twintig delen gaat bestaan. Achter in het boek staat een woordenlijst met de in het boek gebruikte woorden uit de Basislijst Schooltaalwoorden vmbo. In de tekst zijn de woorden cursief gedrukt. In dit deel zijn woorden uit de categorieën mens & maatschappij en algemeen verwerkt. Indiv…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Voorui…Lees verder op Wikipedia