Makkelijk lezen
Nederlands

Dubbelliefde

Marian Hoefnagel (auteur), Roelof Van der Schans (illustrator)
Elise (14) verhuist met haar ouders naar Paramaribo. Ze wordt daar verliefd op de populaire Kenneth en sluit vriendschap met de serieuze Iwan. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Verliefd zijn, Suriname
Titel
Dubbelliefde
Auteur
Marian Hoefnagel
Illustrator
Roelof Van der Schans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2013 | Andere uitgaven
142 p. : ill.
ISBN
9789086961153 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Elise, een meisje van 14, gaat met haar Nederlandse vader en Surinaamse moeder in Paramaribo wonen. Ze wordt verliefd op een jongen die erg populair is, maar er verschillende liefjes op na houdt. Dan is er nog Iwan, een serieuze jongen die echt verliefd is op Elise. Samen met hem pluist Elise haar stamboom uit om een geheim van haar overleden oma te ontrafelen. Die had ooit een verhouding met een gekleurde Surinamer, terwijl ze zelf wit was. Dat mocht niet van haar ouders. De geschiedenis lijkt zich te herhalen met Elise. Deel uit de 'Reality reeks', boeken voor en over jongeren in eenvoudige taal. De tekst is gedrukt in een grote letter, er is een ruime interlinie, er zijn ruime marges en iedere zin begint op een nieuwe regel. De Surinaamse woorden uit de tekst worden achterin uitgelegd. De zeven paginagrote illustraties zijn bewerkte zwart-witfoto's. Zeer geschikt voor opgroeiende pubers die niet veel lezen en dan waarschijnlijk zeer herkenbaar voor hen met een Surinaamse afkomst. O…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia