Makkelijk lezen
Nederlands

Geen gezicht

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
Geen gezicht
×
Geen gezicht Geen gezicht
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Ruben heeft een hazenlip. Hij wordt er erg mee gepest. Op een dag ontmoet hij Merel. Ze vindt hem grappig. En hij vindt haar leuk en mooi. Maar dan gebeurt er iets vreselijks. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Geen gezicht
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2018
70 p.
Aantekening
Bevat 'rekentaalwoorden', waardoor leerlingen spelenderwijs kennismaken met woorden die van belang zijn in rekenopdrachten.
ISBN
9789086963638 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ruben zit op de middelbare school en heeft een hazenlip (schisis). Hij wordt hiermee gepest en is erg onzeker. Maar Merel vindt hem grappig en ze worden heel goede vrienden. Hij helpt haar ook, met rekenen bijvoorbeeld, op een bijzondere manier. Maar dan overlijdt Ruben… Het verhaal maakt sprongen in de tijd, maar boven elk kort hoofdstuk staat duidelijk aangegeven wanneer het zich afspeelt. Een verhaal over anders zijn, vriendschap en rouw. In dit boek zijn tachtig rekentaalwoorden verwerkt die van belang zijn bij rekenopdrachten, zoals toename, gering, etmaal en aanvullen. Deze woorden zijn in de lopende tekst schuingedrukt en achterin verklaard. Het boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen. De serie 'BoekenBoeien 2 : Daar kun je op rekenen!' bevat tot nu toe zes delen. De oorspronkelijke serie 'BoekenBoeien' bevat twintig boeken met schooltaalwoorden. Hoefnagel (1950) schrijft voor tieners die niet van lezen houden en hertaalt ook boeken. Meer informatie op www.boekenboeien.nl. Voor…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia