Makkelijk lezen
Nederlands
Een groepje schoolvrienden heeft een leraar laten verdwijnen. De zaak is niet opgelost. Hebben ze de perfecte misdaad gepleegd? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Titel
Geweten / Marian Hoefnagel ; naar een plot van Herman Koch
Auteur
Marian Hoefnagel
Naar het werk van
Herman Koch
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2012
56 p.
Aantekening
Vereenvoudigde ed. Eerder in gewijzigde vorm verschenen o.d.t.: De perfecte misdaad
ISBN
9789086961573 (paperback)
TPL Leesboeken

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens een kamp van de middelbare school bedenken vier pubers een moord op een leraar. Niet omdat hij vervelend of onaardig is, maar gewoon om iets te doen te hebben en om de perfecte moord te kunnen plegen. Dan verspringt het verhaal naar vijftien jaar later. Abel, één van de vier pubers, werkt als deurwaarder en krijgt nieuwe bovenburen, een jonge vrouw en een oudere man. Hij is vooral geïnteresseerd in de vrouw; de man is een bekende schrijver van detectives. Abel nodigt hen uit voor een diner en daarbij is ook zijn ex-vriendin aanwezig die eveneens een van de vier pubers was. Zij praat haar mond voorbij over hun dramatische schoolkamp. De schrijver blijkt er al een detective over geschreven te hebben, maar wil graag een tweede boek schrijven over hoe het is afgelopen. Hij gaat met Abel naar de plek des onheils en er volgt een onverwachte ontknoping. Is de schrijver toevallig boven Abel komen wonen? Het verhaal is in eenvoudige taal geschreven; de zinnen zijn kort en er is veel ru…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties