Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Mooi meisje : verliefd op een loverboy

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
Mooi meisje : verliefd op een loverboy
×
Mooi meisje : verliefd op een loverboy Mooi meisje : verliefd op een loverboy

Mooi meisje : verliefd op een loverboy

In de reeks:
De 15-jarige Laura wordt verliefd op een jongen die een loverboy blijkt te zijn. Ze komt in situaties die haar erg ongelukkig maken. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Onderwerp
Loverboys ; HV
Titel
Mooi meisje : verliefd op een loverboy
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2005 | Andere uitgaven
137 p. : Ill.
ISBN
9086960057 9789086960057

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deel uit de 'Reality Reeks' over de 15-jarige Laura die is opgegroeid bij haar oma op een afgelegen boerderijtje. Tijdens een schoolfeest wordt Laura verliefd op Abdul. Laura en Abdul krijgen verkering. Abdul paait haar met complimentjes en cadeautjes, maar al gauw blijkt dat hij een loverboy is, die Laura dwingt tot seks met derden. Laura voelt er zich heel ongelukkig bij, en raakt ook bijna zwanger. Pas na een ongeluk vindt Laura iemand die met haar naar de politie stapt om aangifte te doen. Vlot verhaal, de karakters worden genuanceerd beschreven. Dit boek is bedoeld voor jongeren met taalproblemen in het praktijkonderwijs, lwoo en vmbo. Vanwege de doelgroep worden de verschillende situaties heel duidelijk en expliciet weergegeven. Het is geschreven in gemakkelijk te lezen Nederlands en de verhaallijnen worden herhaald vanuit verschillende perspectieven. Het boek bevat paginagrote, eenvoudige lijntekeningen in grijstinten; minder geslaagde omslagtekening. De tekst is gedrukt in een…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia