Makkelijk lezen
Nederlands

Onverwacht : zwanger van de buurman

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
Onverwacht : zwanger van de buurman
×
Onverwacht : zwanger van de buurman Onverwacht : zwanger van de buurman

Onverwacht : zwanger van de buurman

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Annelies raakt onbedoeld zwanger van haar buurman Ruud. Hij reageert daar heel anders op dan Annelies. Hoe zou jij reageren? Verhaal in makkelijke woorden en korte zinnen (leesniveau A2). Vanaf ca. 16 jaar.
Titel
Onverwacht : zwanger van de buurman
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2017
40 p.
ISBN
9789086962785 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Annelies (ca. 18) raakt onbedoeld zwanger en vanuit twee perspectieven lezen we hoe zij en de verwekker van het kind, buurman Ruud, met dit feit omgaan. Annelies, die geen abortus wil, redeneert vooral vanuit haar gevoel, Ruud rationaliseert dat hij absoluut geen kind wil. Ook de ouders, en zelfs de oma van Ruud, geven hun mening. Aan het einde is een goed compromis bereikt. Het verhaal is boeiend, realistisch en eigentijds. De vijftien ultrakorte hoofdstukken in makkelijke taal en grote letters worden steeds afgesloten met een aantal 'Wat vind jij?'-vragen, gericht op het maken van bewuste keuzes. Tot slot is er nog een schema opgenomen met de namen van de hoofdpersonen, waarbij een beroep wordt gedaan op de empathie van de lezer. Vrij sobere vormgeving, geen illustraties. Dit eerste deel in de nieuwe Kompas-reeks heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen en is te gebruiken bij bv. burgerschap- en/of mentorlessen in het mbo, niveau 1 en 2 en bij NT2 in het voortgezet onderwijs. Lee…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia