Makkelijk lezen
Nederlands

Te jong

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
Te jong
×
Te jong Te jong
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Maya (14) is zwanger van haar vriendje Clint (15). Wat nu? De keuze tussen het kindje houden, adoptie en abortus is niet eenvoudig. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Tienermoeders
Titel
Te jong
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2018
70 p.
Aantekening
Bevat 'rekentaalwoorden', waardoor leerlingen spelenderwijs kennismaken met woorden die van belang zijn in rekenopdrachten.
ISBN
9789086963409 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Van de eerste keer kun je niet zwanger raken, dachten Maya (14) en haar vriendje Clint (15). Maar dat gebeurde toch. Wat nu? Gelukkig heeft Maya een verstandige oudere zus die met haar meedenkt, en die met informatie aan komt zetten. Want de keuze tussen houden, adoptie en abortus is natuurlijk niet eenvoudig. Maya’s Indiase moeder is heel onzeker over de situatie. En Clints vader staat ook voor een onverwacht probleem, maar houdt het hoofd koel. Een voor tieners aansprekend verhaal waarin de verschillende dilemma’s rond het thema heel genuanceerd worden weergegeven. Ook Clints heen en weer schommelende reacties komen goed aan bod. Het verhaal bestaat uit ruim twintig korte hoofdstukken. Met verwijzing naar tienermoeders.nl. Dit vijfde deel van de serie ‘Boeken boeien : Daar kun je op rekenen’* bevat ca. 80 ‘rekentaalwoorden’ (bv. groeperen, spiegelbeeld, onnauwkeurig), die achter in het boek uitgelegd worden mét een duidelijke voorbeeldzin. Met dit boek met het ‘Makkelijk lezen keurm…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia