Makkelijk lezen
Nederlands

Tristan en Isolde

Marian Hoefnagel (bewerker)
+1
Tristan en Isolde
×
Tristan en Isolde Tristan en Isolde

Tristan en Isolde

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Prinses Isolde moet trouwen met koning Mark. Maar ze wordt verliefd op zijn neef, ridder Tristan. Verhaal in gemakkelijke woorden en korte zinnen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Tristan en Isolde
Bewerker
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2009
87 p.
ISBN
9789086960699 (hardback)
TPL Leesboeken

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Uitgeverij Eenvoudig communiceren geeft bewerkingen van verhalen en romans uit voor lezers die minder vaardig zijn in en moeite hebben met lezen. Dit is het tweede deel in de serie Beroemde liefdesverhalen*: de mooiste, klassieke verhalen, naverteld in gewone taal. Het verhaal van Tristan en Isolde is gevolgd, maar door het woord- en taalgebruik wel erg versoberd, wat het romantische thema iets aantast. Zo is het hoofdstuk over de ware liefde volgens Plato erg vlak beschreven. Kenmerkend in dit boek zijn de eenvoudige, korte zinnen (gemiddeld negen tot tien woorden) die per zin op een aparte regel staan. Ook is er een duidelijke alinea-indeling. Moeilijke woorden of uitdrukkingen zijn onderstreept en worden toegelicht in de woordenlijst. De lezers hebben houvast aan de hoofdstuktitels en duidelijke alinea-indeling, gescheiden door witregels. Simpel maar ook zakelijk verhaal; qua inhoud missen lezers diepgang. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Voorui…Lees verder op Wikipedia