Makkelijk lezen
Nederlands

Vlucht uit Sint-Petersburg

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
Vlucht uit Sint-Petersburg
×
Vlucht uit Sint-Petersburg Vlucht uit Sint-Petersburg

Vlucht uit Sint-Petersburg

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Michail (14) heeft een heerlijk leven in Sint-Petersburg, in 1917. Maar dan begint de Russische Revolutie. Hij moet met zijn moeder en zusjes vluchten, via Moskou naar Parijs. Zijn kindertijd is over. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Vlucht uit Sint-Petersburg
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2017
111 p. : ill.
ISBN
9789086962853 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Rusland bezet door de Duitsers, en voerden de communisten een revolutie uit waarbij de macht van tsaar en adellijke elite afgenomen werd. Daarom vlucht prinses Olga Kalitsov met haar kinderen van hun paleis in Sint-Petersburg naar een veiliger bestemming bij Moskou. Daar wacht ze op haar echtgenoot, die terugkomt van het front en vastbesloten is uiteindelijk Rusland weer in de oude staat terug te brengen. Olga vindt dat veel te gevaarlijk en vlucht met haar kinderen richting Parijs. De 14-jarige Michail moet als ‘man van het gezin’ dan de leiding nemen. In eenvoudige taal geschreven boek met informatie over de geschiedenis van Sint-Petersburg, plus hoofdstukken waarin de inmiddels bejaarde jongste dochter van Olga als toerist Sint-Petersburg bezoekt. Het verhaal is mede gebaseerd op het leven van de in Nederland wonende jongste dochter van Olga. Duidelijk lettertype en moderne illustraties in zwart-wit. Boek uit 'Veertien - De tijd van je leven', een…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Voorui…Lees verder op Wikipedia