Boek
Nederlands

Houd de dief!

Marian van Gog (auteur), Andrea Kruis (illustrator)
Twee jongens pakken het geld van een meisje af. Ze gooien haar step in het water. Rens en Robo willen haar helpen. Maar is hun plan wel zo slim? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Robots, Diefstal
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Houd de dief!
Auteur
Marian van Gog
Illustrator
Andrea Kruis
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2016
28 p. : ill.
ISBN
9789020678222 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rens heeft een robothond, Robo, die van alles kan, zoals vliegen. Op een dag zien ze dat twee jongens geld van een meisje afpakken en haar step in het water gooien. Met hulp van Rens en vooral Robo komt het geld weer terug en worden de jongens gestraft. Een vlot geschreven verhaal in de serie ‘Leren lezen met Kluitman’*. De zinnen zijn kort, bevatten geen moeilijke woorden qua begrip en leestechniek en beginnen steeds met een hoofdletter op een nieuwe regel, op AVI-E3. De met aquarelverf ingekleurde illustraties geven een mooi aanvullend beeld op het verhaal. Als bladwijzer zit een lintje met Robo, het robothondje, aan het boek vast. Met meelees-cd (ca. 35 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Voor kinderen vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Marian van Gog

Marian van Gog (Huizen, 16 april 1951) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en songwriter.

Biografie

Jeugd en opleiding

Marian werd geboren in Huizen. Papa had een boekbinderij waar zij als kind vaak meehielp. Lezen was op school haar favoriete vak. Ze schreef vooral graag gedichten. Toen ze naar de middelbare school ging deed ze mee aan een hoorspelwedstrijd waar zij de eerste prijs won. Hierna ging ze naar de hts waar ze chemische techniek studeerde. Na een tijdje in een laboratorium te hebben gewerkt besloot ze toch schrijfster te worden.

Carrière

In 1978 ging van Gog aan de slag als schrijfster. Ze schreef verhalen voor kranten en had haar eigen cabaretgroep waar zij verhaaltje voor schreef. Later begon ze ook met het schrijven van liedteksten voor Kinderen voor Kind…Lees verder op Wikipedia