Boek
Nederlands

Mijn hond is een held!

Marian van Gog (auteur), Andrea Kruis (illustrator)
+1
Mijn hond is een held!
×
Mijn hond is een held! Mijn hond is een held!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Rens heeft een bijzondere hond, Robo. Robo is een robot. Robo hoopt nog eens in de krant te komen. Dan is er een brand. Zou dit Robo's kans zijn? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Robots, Reddingen
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Mijn hond is een held!
Auteur
Marian van Gog
Illustrator
Andrea Kruis
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2015
28 p. : ill.
ISBN
9789020678123 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rens is stoer en niet gauw bang. Hij heeft een robothond, Robo, die goed kan zien, horen en ruiken. Maar ook praten, lachen en vliegen. Robo hoopt nog eens in de krant te komen. Op een dag staat er in de buurt een huis in brand en de brandweer is druk doende en redt een meisje. Zij vraagt vanaf haar brancard of Rens en Robo ‘Ding’ willen redden die nog in het uitgebrande huis is. Zou het Robo toch nog lukken in de krant te komen? De tekst van dit verhaaltje uit de reeks 'Leren lezen met Kluitman'* is gedrukt in een grote schreefloze letter. De zinnen zijn kort en beginnen telkens op een nieuwe regel, AVI-E3. De vrolijk gekleurde, zwartomlijnde illustraties zijn van de hand van Andrea Kruis en staan op elke pagina. Het boekje heeft een leeslint waaraan een rubberen Robo bengelt. Met meelees-cd (ca. 35 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Marian van Gog

Marian van Gog (Huizen, 16 april 1951) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en songwriter.

Biografie

Jeugd en opleiding

Marian werd geboren in Huizen. Papa had een boekbinderij waar zij als kind vaak meehielp. Lezen was op school haar favoriete vak. Ze schreef vooral graag gedichten. Toen ze naar de middelbare school ging deed ze mee aan een hoorspelwedstrijd waar zij de eerste prijs won. Hierna ging ze naar de hts waar ze chemische techniek studeerde. Na een tijdje in een laboratorium te hebben gewerkt besloot ze toch schrijfster te worden.

Carrière

In 1978 ging van Gog aan de slag als schrijfster. Ze schreef verhalen voor kranten en had haar eigen cabaretgroep waar zij verhaaltje voor schreef. Later begon ze ook met het schrijven van liedteksten voor Kinderen voor Kind…Lees verder op Wikipedia