Boek
Nederlands

Prins in nood

Marian van Gog (auteur), Eric Bouwens (illustrator)
Run, Bit en Zip moeten het land redden. De gemene Kaan is nu de baas. Ze gaan op zoek naar de prins. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI E3, AVI 2
Titel
Prins in nood
Auteur
Marian van Gog
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2018 | Andere uitgaves
44 p. : ill.
ISBN
9789462344211 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Lezergame-teamleden kunnen allemaal iets bijzonders: Run (hard rennen; hoog springen), Bit (rollen en zich bol maken), Zip (wordt onzichtbaar) en Bot (een robot). In elk deeltje krijgen ze een opdracht. Nu moeten ze prins Jurg vinden en het land redden. Tijdens de zoektocht worden ze dwarsgezeten door de valse Kaan, die nu de macht heeft en de broer is van de zieke koning Hub. Met hulp van Hub vindt het team de weg naar de woordgrot. Daar vinden ze prins Jurg. Het verhaal is nogal verwarrend. Zo hangen er woorden in de woordgrot, maar het doel van een woordgrot is niet echt duidelijk. De tekst bevat woorden die een link hebben met games, maar of beginnende lezers die al als zodanig herkennen? De tekst bevat korte zinnen, soms in tekstballonnen, AVI-E3. De kleurenillustraties zijn cartoonachtig. Achterin opdrachten, waarvan de toegevoegde waarde wat onduidelijk is. Verzorgde uitgave, maar geen topper. Voor beginnende lezers zijn er betere boekjes verkrijgbaar. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Marian van Gog

Marian van Gog (Huizen, 16 april 1951) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en songwriter.

Biografie

Jeugd en opleiding

Marian werd geboren in Huizen. Papa had een boekbinderij waar zij als kind vaak meehielp. Lezen was op school haar favoriete vak. Ze schreef vooral graag gedichten. Toen ze naar de middelbare school ging deed ze mee aan een hoorspelwedstrijd waar zij de eerste prijs won. Hierna ging ze naar de hts waar ze chemische techniek studeerde. Na een tijdje in een laboratorium te hebben gewerkt besloot ze toch schrijfster te worden.

Carrière

In 1978 ging van Gog aan de slag als schrijfster. Ze schreef verhalen voor kranten en had haar eigen cabaretgroep waar zij verhaaltje voor schreef. Later begon ze ook met het schrijven van liedteksten voor Kinderen voor Kinderen. Een vaar haar bekends…Lees verder op Wikipedia

Suggesties