Boek
Nederlands

Abc-feest

+1
Abc-feest
×
Abc-feest Abc-feest
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Uil geeft een bijzonder feest: een ABC-smulfeest. Zijn dierenvrienden gaan boodschappen doen en zoeken voor elke letter van het alfabet iets lekkers uit om mee te nemen. ABC-prentenboek met zachtgekleurde waterverfillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Letters, Voeding
Titel
Abc-feest
Auteur
Marian Van Lieshoud
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Baarn: Marmer, 2014
[44] p. : ill.
ISBN
9789460681851 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Taal (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Uil geeft een bijzonder feestje en Kip, Muis, Beer, Big en Olifant zijn uitgenodigd voor zijn ABC-smulfeest. Zij kunnen niet met lege handen aankomen en krijgen een speciale opdracht van Uil… Zouden ze bij elke letter van het alfabet iets leuks of lekkers kunnen kopen of valt Uils plannetje in het water? Mooi verzorgde uitgave waarin, na de inleiding, elke pagina gewijd is aan een letter van het alfabet. De letters zijn zowel als kapitaal als in undercast weergegeven, in een gekleurde schrijfletter. De benoemde en getekende voorwerpen zijn veelal voedingsmiddelen waaromheen op iedere bladzijde maximaal drie regels geschreven zijn. De teksten gaan over het algemeen niet over de producten zelf, maar meer over de gedachten en activiteiten van de verzamelende dieren. Ze worden ondersteund door sfeervolle illustraties waarop de personages te zien zijn, op een witte ondergrond neergezet in zachte, tedere kleuren. De tekeningen zijn zacht omlijnd en ingevuld met (aquarel)verf. Achter in het …Lees verder

ABC-feest

Hoera! Uil heeft een reuzeleuk plan. Hij geeft een alfabet-feest. Hij trommelt iedereen op om boodschappen te doen: alfabet-boodschappen voor een alfabet-feest. Als de boodschappen voor de avond gehaald zijn, kan het feest beginnen!

Een alfabetboekje is niets nieuws. Het is best leuk dat er deze keer gewinkeld wordt. Dat is eens iets anders dan bijvoorbeeld dieren in alfabetische volgorde. De letter van het alfabet die per bladzijde aan bod komt, krijgt telkens een kleurtje. Toch is dat niet echt een meerwaarde omdat de kleur niet altijd even duidelijk is. Die letters zouden er net wat meer moeten uitspringen.

Uiteindelijk wordt er voor elke letter iets lekkers of leuks gevonden. En het grote smulfeest kan beginnen... Na afloop, in bed, belt Uil met een nieuw plannetje: volgende week weer een ABC-feest maar dan met andere hapjes en leuke dingen. Op de laatste twee pagina's worden de letters en de woorden van het corresponderende lekkers nog eens op een rijtje …Lees verder