Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De neus van de reus

Marianne Busser (auteur), Kristien Aertssen (illustrator), Ron Schröder (auteur)

De neus van de reus

Marianne Busser (auteur), Kristien Aertssen (illustrator), Ron Schröder (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De reus leest een boek. Wat hij leest, gebeurt echt. Samenleesboek op niveau AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Reuzen
Leesniveau
AVI 1, AVI 4, AVI Start, AVI M4
Titel
De neus van de reus
Auteur
Marianne Busser Ron Schröder
Illustrator
Kristien Aertssen
Taal
Nederlands
Editie
8
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2012 | Andere uitgaves
[26] p. : ill.
ISBN
9789027685889 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Leren lezen is een individueel proces dat voor elk kind anders verloopt. Toch hoeft leren lezen niet per se een individuele inspanning te zijn. Samen lezen met iemand die het al kan, kan inspirerend werken. Het is allicht vanuit die gedachte dat uitgeverij Zwijsen de reeks 'Maan roos vis samenleesboek' lanceerde. Een nieuwe reeks van zes boeken die aansluiten bij de leesmethode 'maan roos vis' en bedoeld is voor de eerste drie maanden leesonderwijs. Om beurten een stukje voorlezen, dat is de bedoeling. Wat links staat, is bedoeld voor het kind, wat rechts staat voor de persoon die begeleidt. Korte, eenvoudige woordjes tegenover langere en moeilijkere stukken tekst. Een leuke formule, maar is ze ook geslaagd?


De neus van een reus gaat over een reus die een nieuwe neus wil. Fantasie, maar met veel zin voor humor geschreven. De boekjes in deze reeks zijn heel zorgvuldig uitgegeven. Aantrekkelijke covers en puike illustraties. Bovendien brengt de reeks inhoudelijk gezien…Lees verder
De reus gaat een boek lezen. Maar hij weet niet, dat wat hij leest echt gebeurt. Zo raakt hij zijn neus kwijt, omdat hij een (tover)spreuk leest. Op allerlei manieren probeert hij een nieuwe neus te vinden. Deel uit de reeks 'Maan roos vis samenleesboeken'*. Deze serie beoogt kinderen die net leren lezen samen te laten lezen met iemand die al (beter) kan lezen. Bij deze uitgave zijn de AVI-niveaus echter allebei AVI-M3. Het verhaal loopt door, dus de beginnende lezer draagt echt bij aan het verhaal. Op de linkerpagina staat in een grote letter de eenvoudige tekst onder de illustratie. Op de rechterpagina staat de iets moeilijker tekst in een kleinere letter in/naast de tekening, met meer gebruik van leestekens en hoofdletters. De gestileerde tekeningen in kleur staan in een kader, links met een gekleurde ondergrond, rechts op een witte ondergrond. Zij beelden het verhaal uit. Vanaf ca. 6 jaar.

Suggesties