Boek
Nederlands

Het letterwinkeltje

Marianne Busser (auteur), Ron Schröder (auteur), Ingrid Ter Koele (illustrator)
Aan de hand van het verhaal van opa die allerlei soorten letters verkoopt, wordt op speelse wijze het belang van taal uitgelegd. Prentenboek met vrolijk gekleurde platen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Taal
Titel
Het letterwinkeltje
Auteur
Marianne Busser Ron Schröder
Illustrator
Ingrid Ter Koele
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2018 | Andere uitgaven
25 p. : ill.
ISBN
9789048825677 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Taal (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Opa Brom heeft een winkeltje vol letters in alle soorten en maten, waar iedereen, van bakker tot koningin, letters koopt voor winkelramen, naam- en uithangborden. Aan een meneer die totaal geen idee heeft wat je met letters kunt doen, legt opa geduldig uit hoe je woordjes kunt maken. Vierkant prentenboek op rijm (abcb) met speelse elementen zoals 'het letterschildertje', dat kinderen naar bepaalde woorden laat zoeken, onder aan elke linkerpagina. Achter in het boek staan de oplossingen. De illustraties zijn realistisch, informatief en goed op de tekst afgestemd, al zal de liefhebber met heimwee terugdenken aan de tekeningen van Ingrid Godon uit 1997, die sfeervoller, gevoeliger en esthetischer waren. Door de wijzigingen is het boek op een breder publiek afgestemd. Bruikbaar voor kinderen vanaf ca. 4 jaar als voorbereiding op het zelfstandig lezen en schrijven.

Het Letterwinkeltje

Opa Brom heeft een winkel vol met letters. Hij verkoopt ze aan allerhande mensen. Aan een man die zich afvraagt wat je nu met die letters kunt doen, brengt opa Brom zelfs de principes van het lezen bij. Tot op een dag de koningin alle letters opkoopt. Dan sluit opa zijn winkel en gaat op reis, op zoek naar letters en woorden in vreemde talen. Origineel boekje om kinderen met de letters vertrouwd te maken. Op elke pagina staat een korte duidelijke tekst die het verhaal van opa en zijn letterwinkel vertelt. De tekst is op rijm: goedlopende versjes zoals we dat van Busser en Schröder gewoon zijn. Op de linkerbladzijde staat telkens in de linkerbenedenhoek het 'letterschildertje'. Hij heeft telkens een letter geschilderd en kinderen moeten op de prent voorwerpen zoeken die met die letter beginnen. Een leuk auditief spelletje voor in de klas of om met ouders te spelen. (De oplossingen staan achterin.) De tekeningen zijn vrolijk en zeer expressief, maar weinig vernieuwend. De liedjes op …Lees verder