Boek
Nederlands

Ik ben op jou !

Marianne Busser (auteur), Ron Schröder (auteur), Mark Janssen (illustrator)
Koen is op Lot. Hij wil haar een brief geven. Maar hij stopt hem in de jaszak van Els! AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Verliefd zijn
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Ik ben op jou !
Auteur
Marianne Busser Ron Schröder
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2020 | Andere uitgaven
32 p. : ill.
ISBN
9789000344826 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Koen maakt een brief voor Lot. ‘Ik ben op jou. Kus van Koen.’ Hij wil de brief in de jaszak van Lot doen, maar hij maakt een fout. De brief komt in de zak van Els terecht. Els laat de brief aan haar klasgenootjes zien. Lot is verliefd op Koen en maakt een hart voor hem. Maar door de brief denkt Lot nu dat Koen op Els is. Ze verscheurt het hart. Gelukkig komt het goed. Koen schrijft een nieuwe brief voor Lot en Lot geeft Koen een nieuw hart. De al bekende serie van Koen en Lot is in een nieuw jasje gestoken met prettige opmaak en vrolijke illustraties van Mark Janssen. De tekst bestaat uit korte enkelvoudige zinnen van maximaal acht woorden, voornamelijk éénlettergrepige woorden, AVI-M3. Elke zin begint op een nieuwe regel. Gebruik van interpunctie en hoofdletters. Op nagenoeg iedere pagina een mooie en kleurrijke illustratie die het lezen zal ondersteunen. Gezien de beperking van het leesniveau is het knap dat de schrijvers dit lieve en spannende verhaal hebben weten neer te zetten. J…Lees verder

Koen en Lot. Ik ben op jou

Koen is verliefd op Lot en schrijft een briefje met daarop de woorden: Ik ben op jou. En Lot? Zij is verliefd op Koen en maakt een groot hart voor hem. Op school aangekomen, wil Koen zijn briefje in de jaszak van Lot stoppen, maar hij vergist zich van jas. Els, een vriendinnetje van Lot, vindt het briefje en denkt dat Koen op haar verliefd is. Ze vertelt het aan Lot, waardoor Lot zich triest en boos voelt. Koen komt gelukkig tot de vaststelling dat hij zich vergist heeft en Lot wil toch nog een hart aan Koen geven ... Komt alles goed?

Een eerstelezersboekje met een thema dat de doelgroep zeker kan boeien. Het eenvoudige verhaaltje wordt recht toe recht aan verteld, goed begrijpbaar maar zonder verrassingen. De heel kinderlijke tekeningen voegen ook weinig toe. Wel een voordeel is dat het boek geschikt is zowel voor jongens als voor meisjes.