Boek
Nederlands

Liselotje en het paasfeest

Marianne Busser (auteur), Ron Schröder (auteur), Dagmar Stam (illustrator)
+1
Liselotje en het paasfeest
×
Liselotje en het paasfeest Liselotje en het paasfeest
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Prinses Liselotje schildert paaseieren, luistert naar een paasverhaal en mag paashaas zijn; maar dat wil haar vader ook. Prentenboekje met humoristische zwart-wittekeningen in dikke lijnen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Liselotje en het paasfeest / Marianne Busser en Ron Schröder ; met ill. van Dagmar Stam
Auteur
Marianne Busser Ron Schröder
Illustrator
Dagmar Stam
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2003 | Andere uitgaves
[28] p. : ill
ISBN
90-269-9565-2 9789026995651 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Pasen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De avonturen van Liselotje gaan al meer dan tien boeken mee en dat hoeft niet te verbazen. Ze is een lief en aantrekkelijk prinsesje dat wel van wat speelse actie houdt. Als prinses is er veel mogelijk en af en toe laat ze anderen voor haar draven. Dat kan in haar positie wel. Haar vader, de koning en haar moeder de koningin zijn een sympathiek koppel met ernstige zowel als grappige karaktertrekken. Dit auteursduo concipieert vloeiende rijmen die nauw bij de tekst aansluiten. Een toonbeeld van hoe woorden en tekeningen elkaar kunnen verfraaien en aanvullen. De losse tekenstijl van Dagmar Stam is typisch: springerige lijntjes, waterverf die lukraak, soms iets buiten de lijnen vloeit, kleine kleurschakeringen die met weinig moeite diepte en vorm suggereren, schaduwen van blauwe waterverf, wipneuzen...

De tekst is uitstekend om voor te lezen: ritmisch, leuke inhoud en alles rijmt vanzelf.

"Als ze naar de voordeur lopen

doet de boer al lachend open:

goedemo…Lees verder
Het prinsesje Liselotje en de koning kopen eieren bij de boer, die ze daarna gaan verven. De koningin leest een paasverhaal voor en belooft Liselotje dat zij paashaas mag zijn. Dat wil de koning ook, maar er is maar één pak. Ietwat verbitterd maakt hij zelf een hazenpak. Daarna verstoppen ze alledrie de paaseieren: 'Dus het moet je niet verbazen als je eitjes vindt met Pasen.' Vrolijk onbezorgd verhaal in rijmvorm. Deel uit een serie rondom deze prinses en haar kinderlijke vader. De korte zinnen bevatten geen moeilijke woorden. Klein prentenboek in oblong formaat voorzien van gekleurde tekeningen in de bekende Dagmar Stam-stijl. De omslag ziet er vrolijk uit. De tekst op rijm laat zich voorlezen aan kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Suggesties