Boek
Nederlands

Het grote beestenverkleedfeest

Marianne Dubuc (auteur), Jacques Dohmen (vertaler)
+1
Het grote beestenverkleedfeest
×
Het grote beestenverkleedfeest Het grote beestenverkleedfeest
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
De bosbewoners organiseren een verkleedfeest. De leeuw doet een slurf om, de beer draagt een slakkenhuisje, de vos trekt een kippenpak aan, Roodkapje verkleedt zich als chocoladetaart etc.
Onderwerp
Dieren, Verkleden, Feesten
Titel
Het grote beestenverkleedfeest
Auteur
Marianne Dubuc
Vertaler
Jacques Dohmen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Au carnaval des animaux
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2012
[120] p. : ill.
ISBN
9789045112220 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verkleden (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dieren en (jonge) kinderen: het blijft een succesnummer. Talrijk zijn dan ook de kijk- en aanwijsboeken die prenten of foto's van dieren verzamelen. Ook Het grote beestenverkleedfeest bundelt een hele stoet dieren, maar het boek springt door zijn originele inkleding ver boven zijn soortgenoten uit. In het bos hangt een uitnodiging voor een feest. Iedereen is welkom, maar wel verkleed. Leeuw moet even denken hoe hij zal gaan, maar dan is de ketting gestart: de leeuw gaat als olifant, de olifant als papegaai, de papegaai als... En zo gaat het verder in een schier eindeloze stoet.
Marianne Dubuc slaagt erin dit eenvoudige gegeven uit te werken tot een verrassend grappig geheel. Precies door in die schijnbaar eindeloze ketting nu en dan een opvallende zijsprong te maken, brengt ze ritme in het verhaal. Zo verkleedt de schildpad zich in Roodkapje, en Roodkapje zich op haar beurt in... — neen, ik verklap het niet. Dat niet alle dieren zich in een ander dier verkleden, prikkelt d…Lees verder
Alle dieren zijn uitgenodigd voor een verkleedfeest. De leeuw ziet de uitnodiging als eerste en verkleedt zich als olifant. Zo ontstaan steeds grappige combinaties, want de olifant gaat weer als papegaai, de papegaai als schildpad, enz. Dik, vierkant aanwijsprentenboek in klein formaat met twee afgeronde hoeken en opvallend veel bladzijden van dun, stevig karton. Steeds staat links het verklede dier, en rechts het dier waarvoor gekozen wordt. De tekst bestaat voornamelijk uit het herhalende zinnetje op de rechterpagina ‘En … gaat als …’, in een duidelijk lettertype zonder schreef. Daar wordt af en toe grappig commentaar aan toegevoegd. Soms wordt het patroon doorbroken en wordt gekozen voor Roodkapje, een chocoladetaart of een bloem. Dan wordt ook in de tekst een zijspoor ingeslagen. Het kind leert op een speelse en de fantasie prikkelende manier allerlei dieren kennen. De illustraties in kleurpotlood zijn eenvoudig en zonder diepte, getekend in zachte kleuren en met dunne donkere con…Lees verder

Het grote beestenverkleedfeest

Het is feest in het bos en alle dieren zijn uitgenodigd. 'Verkleden verplicht!' staat er op de affiche. Leeuw weet het niet zo goed. Uiteindelijk verkleedt hij zich als … een olifant. En de olifant? Die verkleedt zich als … papegaai. En zo gaat het verhaal steeds verder. Een hele stoet dieren danst je voorbij. Tot ze uiteindelijk allemaal op het feest geraken. Op de laatste pagina's staat een bonte verzameling verklede dieren waar je nog lange tijd naar kunt kijken. Vind jij Roodkapje terug?
Ik was al fan van Marianne Dubuc sinds haar vorige boekje ‘Ik zie, ik zie’ en deze keer verrast ze me weer. Op zich is het opzet van het boek heel eenvoudig: een opeenvolging van verklede dieren die naar een feest toe wandelen. Het leuke zijn de onverwachte wendingen in het boek. Je hebt al een heleboel dieren gezien en dan ineens kom je een blozend klaproosje tegen. Maar bloemen verkleden zich niet. Hoe gaat het verhaal dan verder?
Elk dier verandert in een ander dier door een typisch…Lees verder

Over Marianne Dubuc

Marianne Dubuc (Montreal, 1980) is een Canadese schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Ze is afgestudeerd als grafisch ontwerpster aan de Université du Québec à Montréal.

Werk

  • Boven op de berg. Vertaald uit het Frans door Jacques Dohmen. (Querido 2019) ISBN 9789021414782
  • Op vakantie met de familie Muis (Querido, 2017)
  • Een boot voor de dieren (Querido, 2016)
  • Hoera, er is post! (Querido, 2015)
  • De leeuw en het vogeltje (Querido, 2014)
  • Dansen op een web (Abimo, 2014)
  • Het grote beestenverkleedfeest (Querido, 2011)
  • Ik zie ik zie... (Querido, 2010)

Externe links

  • Website Marianne Dubuc