Boek
Nederlands

Ik zie ik zie ...

Marianne Dubuc (auteur)
+1
Ik zie ik zie ...
×
Ik zie ik zie ... Ik zie ik zie ...

Ik zie ik zie ...

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Aanwijsboek met afbeeldingen van voorwerpen en begrippen uit de werkelijkheid en de fantasie, met elkaar verbonden in een lange associatieve tocht. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met vrolijke illustraties in kleurpotlood en een korte tekst. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
Ik zie ik zie ...
Auteur
Marianne Dubuc
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Devant ma maison
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2012 | Andere uitgaves
[120] p. : ill.
ISBN
9789045110813 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Taal (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dik vierkant aanwijsprentenboek in klein formaat met twee afgeronde hoeken en veel (120!) pagina's van een dunne, stevige kartonsoort. Op elke dubbele bladzijde een kleurrijke potloodtekening met tekstaanduiding. 'Op een heuvel, achter een wit hek, onder een grote eik, zie ik.../ons huis. Voor ons huis...'. Het begint met voorwerpen uit de directe omgeving van de peuter, maar via een boek wordt de toeschouwer meegenomen naar onder meer sprookjesfiguren, dieren, bos, het pikkedonker, een vampier, de zee, de stad en weer terug naar huis. Zowel realistische begrippen als aspecten uit de fantasiewereld worden met elkaar verbonden in een lange associatieve tocht. De uitvoering is origineel, speels en humorvol en de gelegde verbanden zijn verrassend. De frisse illustraties in kleurpotlood ogen als tekeningen van grotere kinderen. Een gedeelte waarop het heelal, een spook, het gegrom en dergelijke te zien zijn, is afgebeeld op een zwarte ondergrond. De lettergrootte is divers en in de woorde…Lees verder

Ik zie ik zie...

Klein handig kartonboekje waarin je op elke pagina een afbeelding krijgt van één of meer voorwerpen, dieren of personen. Associaties leiden je van de ene pagina naar de andere en van het ene woord naar het andere. Bovendien worden ruimtelijke begrippen als voor, achter, naast, onder, op, in, om, boven, bij, ... oneindig geoefend. Het boekje start met ik zie ons huis en eindigt na 118 pagina opnieuw met ons huis. Het zijn eenvoudige illustraties van dieren, dingen en figuren uit de leefwereld van het jonge kind, maar ook moeilijkere voorstellingen van het heelal, marsmannetjes, planeten, vallende sterren ... Een hebbedingetje!


Over Marianne Dubuc

Marianne Dubuc (Montreal, 1980) is een Canadese schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Ze is afgestudeerd als grafisch ontwerpster aan de Université du Québec à Montréal.

Werk

  • Boven op de berg. Vertaald uit het Frans door Jacques Dohmen. (Querido 2019) ISBN 9789021414782
  • Op vakantie met de familie Muis (Querido, 2017)
  • Een boot voor de dieren (Querido, 2016)
  • Hoera, er is post! (Querido, 2015)
  • De leeuw en het vogeltje (Querido, 2014)
  • Dansen op een web (Abimo, 2014)
  • Het grote beestenverkleedfeest (Querido, 2011)
  • Ik zie ik zie... (Querido, 2010)

Externe links

  • Website Marianne Dubuc
Lees verder op Wikipedia