Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het raadsel van de liefde

+1
Het raadsel van de liefde
×
Het raadsel van de liefde Het raadsel van de liefde

Het raadsel van de liefde

Genre:
De liefde tussen een op feiten gerichte wetenschapper en op intui͏̈tie vertrouwende verpleegster wordt geplaagd door veel onderling onbegrip.
Onderwerp
Liefde
Titel
Het raadsel van de liefde
Auteur
Marianne Fredriksson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Skilda verkligheter
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Speelduur
10:06:00
Aantekening
Nederlandse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jan en Angelika zijn verliefd. Jan heeft een moeilijke jeugd gehad bij een moeder die hem totaal niet begreep. Hij is arts en wetenschapper, gespecialiseerd in stamceltechnologie. Jan probeert door zijn onderzoeken de natuur te begrijpen en te beïnvloeden. Angelika is een erg gevoelige verpleegster met paranormale begaafdheden. De psychisch gestoorde moeder van Angelika is vroeg gestorven. Angelika wordt regelmatig geplaagd door stemmen. Zij gelooft dat mensen geleid worden door dromen en gevoelens. Hoewel ze erg veel van elkaar houden, blijken ze elkaar niet altijd te begrijpen. Als Angelika in verwachting raakt, voelt ze de dreiging van de stemmen en raakt daardoor in een psychose. Een verhaal over twee mensen die van elkaar houden ondanks grote verschillen; ze proberen vruchteloos elkaar te begrijpen. Hun liefde wordt breed uitgesponnen; tegen het einde raakt het verhaal in een sneltreinvaart waardoor de logica enigszins verdwijnt. Toch een ontroerend verhaal over de verschillen t…Lees verder

Over Marianne Fredriksson

Marianne Fredriksson (Göteborg, 28 maart 1927 – Österskär, 11 februari 2007) was een Zweeds schrijfster en journaliste.

Ze groeide op in Göteborg als dochter van een scheepsbouwer. Haar moeder was huisvrouw en zorgde voor de twee kinderen. Na haar studie ging zij werken bij de plaatselijke krant, Göteborgstidningen.

Getrouwd met een zeeman koos Fredriksson er niet voor om haar bezigheden te beperken tot het opvoeden van haar kinderen, maar ze wilde het moederschap combineren met een carrière in de journalistiek. Eerst werkte ze in Göteborg als journalist. Na haar verhuizing naar Stockholm werkte ze als hoofdredacteur van een aantal tijdschriften: Allt i Hemmet (Over wonen), Vi Föräldrar (Ouders van nu) en Allt om mat (Over eten en drinken). Van 1974 tot 1989 werkte ze als redactiechef voor de krant Svenska Dagbladet.

Op haar tweeënveertigste raakte Fredriksson in een diepe depressie. Twee jaar psychoanalyse hielpen haar…Lees verder op Wikipedia