Boek
Nederlands

De dag van Lis en Mik

Marianne Witte (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
mik is zes jaar. lis is de zus van mik. lis is ook zes jaar. hun pup heet raaf. ze gaan met raaf naar het bos. maar waar is de bal? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dagelijks leven
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
De dag van Lis en Mik
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2018 | Andere uitgaven
29 p. : ill.
ISBN
9789020618549 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de serie ‘lees lees lees’* wordt binnen het niveau AVI-Start onderscheid gemaakt tussen drie etappes: er zijn drie titels die kinderen kunnen lezen na drie weken leesonderwijs, drie titels na vier weken, en drie titels na vijf weken. Dit boekje kun je lezen na vier weken leesonderwijs. De woorden hebben maar één lettergreep en bevatten geen dubbelklanken. De dag van tweeling Lis en Mik is daarom nog niet heel erg spannend. Ze voeren kaas aan hun pup Raaf en hun kat Vos, doen een som, en leren van juf lichaamsdelen zoals de teen, kop, lip, keel, vel en haar. Ze spelen voetbal en met blokken, drinken sap en gaan naar bed. Hoewel er op de voorkant een spannend verhaal afgebeeld is, met een zee-avontuur met boze octopussen en schreeuwende meeuwen, is het verhaal heel braaf. Het is daarom echt een oefenboekje. De illustraties maken het boekje aantrekkelijk. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie

Suggesties