Boek
Nederlands

De eilandheks

Marianne Witte (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
De eilandheks
×
De eilandheks De eilandheks
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dirk-Bram en Noor gaan bij een oom en tante logeren op Texel; de vakantie wordt heel anders dan ze verwacht hadden. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Vakantie
Titel
De eilandheks / Marianne Witte ; met tek. van Iris Boter
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Holland, 2004
95 p. : ill.
ISBN
90-251-0944-6

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De naar verwachting saaie logeerpartij van Noor en DB (Dirk-Bram) op Texel bij een oom en tante, pakt heel anders uit door hun inzet om de hond op te sporen die een aantal schapen heeft doodgebeten. Ze leren 'de eilandheks', voor wie ze eerst erg bang waren, beter kennen als een weliswaar vreemde, maar ook trieste vrouw. De auteur schreef tot nu toe voor jongere kinderen (o.a. in Bobo), maar weet ook deze leeftijdsgroep (ca. 7 tot 9 jaar) aan te spreken. Het niet heel verrassende verhaal heeft toch iets te bieden omdat er verschillende kanten van de personages naar voren komen. Zo blijkt Kas geen klier, staan oom en tante open voor het spontane gedrag en de ideeën van de kinderen, is de eilandheks niet wie ze lijkt en zelfs de eigenaar van de schuldige hond geen misdadiger. De uitgave had een betere redactie verdiend; zo wordt er vaak 'ze' gebruikt i.p.v. 'hen' en wordt 2x 'hen' en 'hun' verwisseld. Stijve zwartwitillustraties; de gekleurde afbeelding op het omslag roept spanning op. …Lees verder

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie

Suggesties