Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De geheime missie van Tess en Raf

Marianne Witte (auteur), Géwout Esselink (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tess heeft maar één oma. Oma Dolores woont helemaal in Mexico en heeft ook nog eens vliegangst. Haar vriendje Raf heeft wel negen opa’s en oma’s, die altijd allemaal op verjaardagen komen. Tess en Raf gaan op zoek naar adoptiegrootouders. Zullen ze die vinden? Met kleurrijke tekeningen. Vanaf ca.a 8 jaar.
Titel
De geheime missie van Tess en Raf
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Géwout Esselink
Taal
Nederlands
Editie
2e dr.
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2020 | Andere uitgaves
93 p. : ill.
ISBN
9789051166378

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tess en Raf zijn bevriend sinds de kleuterklas. Tess heeft één oma, met vliegangst, in Mexico. Raf heeft wel negen (stief)opa’s en oma’s voor wie de auteur geestige namen heeft bedacht om ze uit elkaar te houden. Raf komt op het geniale idee om een adoptie-opa en -oma voor Tess te zoeken in het nieuwe Wooncomplex voor Jonge Ouderen. Het schoolproject 'Help malaria de wereld uit' is dé kans om met de bewoners in contact te komen. Een stoet eigenzinnige types komt langs, variërend van de gepensioneerde scheepskapitein die thuis niets te vertellen heeft tot de excentrieke Violetta en de volkse Truus. De illustrator maakt er sfeervolle, eigentijdse en kleurrijke tekeningen bij. De kinderen helpen hun overburen met uiteenlopende klusjes van ramen wassen tot leren skypen. Intussen brengen ze leven in de brouwerij tijdens de wekelijkse 'gezellige' middag onder andere met de pittige Mexicaanse maïskoekjes van papa Carlos. Verschillende emoties zijn op een speelse manier in het verhaal verwerk…Lees verder

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie

Suggesties