Boek
Nederlands

De lieve draak

Marianne Witte (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
Saar en Fleur zijn fee. Op school leren ze vliegen. Het lukt Saar niet. Ze moet een bril. Fleur tovert de bril. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI 2, AVI E3
Titel
De lieve draak
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2009 | Andere uitgaves
29 p. : ill.
ISBN
9789020680751

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De feeën Saar en Fleur leren vliegen in hun toverklas. Doordat Saar overal tegenaan vliegt en bijna uit een boom valt, komen ze erachter dat ze slecht ziet. Haar vriendinnetje Fleur gaat dan een bril voor haar toveren. Dat er eerst een toiletbril en duikbril verschijnen en dat de blauwe vliegende draak hiermee wil gaan duiken in zee, zal voor hilariteit zorgen. De draak laat boeren en zorgt voor dikke pret in de klas. Dit plezier, dat ook van de roze, gele en zachtblauw gekleurde bladzijden afstraalt, zal jonge lezers aanspreken. Met kleurrijke, grappige tekeningen en veel humor. Kortom, dit is een geinig leesboekje zonder hoofdletters of samengestelde zinnen, wel met leestekens en de zinnen op juiste plaatsen afgebroken op nieuwe regels gezet, AVI-E3. Herdruk van het boekje, nu met meesleescd* (ca. 45 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie

Suggesties