Boek
Nederlands

Een paard op school

Marianne Witte (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
Fee Fleur en haar vriendjes leren hoe je iets klein tovert. Maar dan zien ze ineens een paard in de tuin. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Feeën, Schoolleven
Leesniveau
AVI 3, AVI E3
Titel
Een paard op school
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2013
29 p. : ill.
ISBN
9789020680829 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Fee Fleur en haar feeënvriendjes houden van toveren. Op school leren ze dingen groter of kleiner maken. Een loslopend paard trekt hun aandacht. Ze vinden het paard lief en toveren vleugels zodat het dier kan vliegen. Dan blijkt dat de eigenaar op zoek is naar zijn paard. Dit is het zesde boek over fee Fleur, haar juf en haar klasgenootjes. De feetjes zien er als gewone kinderen uit, maar ze hebben wel gele, roodgestipte vleugels. Net als kinderen houden ze van experimenteren en van actie. Ze zijn speels en doen alleen maar leuke dingen. Dit is een fantasierijk verhaal waarin kinderen zich gemakkelijk kunnen inleven. De vlotte, eenvoudige tekst bestaat hoofdzakelijk uit eenlettergrepige woorden en bevat geen hoofdletters, AVI-E3. Er zit veel afwisseling in de tekst, dankzij de vele dialogen, met uitroepen, toverspreuken en klanknabootsingen. De volledige pagina's zijn ingenomen door vrolijke illustraties in waterverf en inkt, met tekstblokken in de witruimtes. Heraanbieding van het boe…Lees verder

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie

Suggesties