Boek
Nederlands

Fee Fleur en het spookfeest

Marianne Witte (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
+1
Fee Fleur en het spookfeest
×
Fee Fleur en het spookfeest Fee Fleur en het spookfeest
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De klas van fee Fleur gaat in het donker feest vieren in het bos. Elke fee heeft een spooklicht. Maar er is iets raars met het licht van Fleur. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Feeën, Feesten, Magie
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Fee Fleur en het spookfeest
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2014
29 p. : ill.
ISBN
9789020680843 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Achtste deel in de serie over Fee Fleur en haar klasgenootjes uit de feeënklas. De feeënkinderen gaan in het donker feest vieren in het bos. Ze leren op school zelf een lichtje te toveren in de vorm van een spook. Als Fleur op het feest aankomt, blijkt dat ze een echt spook heeft getoverd. Een verdwaald spook, dat bang is in het donker. Met hun zelfgetoverde lichtjes brengen ze hem naar huis. En zo wordt het schoolfeest een spookfeest. De tekst bestaat uit korte zinnen met woorden van één of twee lettergrepen, en is opgedeeld in korte hoofdstukjes. De tekst is houterig geschreven, terwijl het niveau AVI-E3 in principe genoeg mogelijkheden biedt om vlotter en vloeiender te vertellen. De verhaallijn is rommelig en wat vergezocht en daardoor voor beginnende lezers niet direct uitnodigend. De illustraties zijn dat gelukkig wel: vrolijk, kleurig en in een springerige stijl. Ze ondersteunen de tekst en geven het verhaal sfeer. Voor meiden vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie

Suggesties