Boek
Nederlands

Fee Fleur tovert met dieren

Marianne Witte (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Fee Fleur gaat met haar vriendjes naar de school voor feetjes. Ze leert een spreuk. Maar bij Fleur lukt het niet. Ze maakt taart, geen brood. Dat is toch niet erg? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Bevat
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Fee Fleur tovert met dieren
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2017
29, 29 p. : ill.
ISBN
9789020678321 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van twee eerder los verschenen verhalen over fee Fleur die samen met haar vriendjes naar de school voor feetjes gaat. In 'Fee Fleur' keijgen ze een nieuwe juf in de klas. Deze juf is nors en vlug boos. Als Fleur haar zegt dat ze meer op een heks dan op een fee lijkt, kan de juf niet meer bewegen. In 'Een paard op school' leren fee Fleur en haar vriendjes dingen groter of kleiner maken. Een loslopend paard trekt hun aandacht. Ze vinden het paard lief en toveren vleugels, zodat het dier kan vliegen. Dan blijkt dat de eigenaar op zoek is naar zijn paard. De feetjes zien er als gewone kinderen uit, maar ze hebben wel gele, roodgestipte vleugels. Net als kinderen houden ze van experimenteren en van actie. Ze zijn speels en doen alleen maar leuke dingen. Fantasierijke verhalen waarin kinderen zich gemakkelijk kunnen inleven. De vlotte, eenvoudige tekst, AVI-E3, bestaat hoofdzakelijk uit eenlettergrepige woorden en bevat geen hoofdletters. Er zit veel afwisseling in de tekst, dankz…Lees verder

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie