Boek
Nederlands

Mijn liefje

Marianne Witte (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
Fee Fleur ziet een ei op de vloer van de klas liggen. Hoe komt het daar? Fleur gaat op zoek naar de moeder van het ei, samen met Saar, Bram en de wilde Wiep.
Onderwerp
Feeën, Schoolleven, Eieren
Leesniveau
AVI E3, AVI 2
Titel
Mijn liefje
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2011
29 p. : ill.
ISBN
9789020680812 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Fee Fleur is bekend van meerdere boekjes, die zich afspelen op en rondom de school met klasgenoten, zelfs jongens, die allemaal fee zijn. Uit de vele ingekleurde vrolijke tekeningetjes blijkt dat ze eruitzien als kinderen die vleugels hebben en af en toe met een toverstaf zwaaien. In de klas wordt een groot blauw ei gevonden. Na school gaan ze op zoek naar de eigenaar. De kip, de koe en de gans en de paashaas worden bedacht, maar dan breekt het ei en komt er een vlammenspuwend draakje uit. Rommelig verhaaltje dat met de duidelijke, eenvoudige tekst in korte zinnen in fladderzetsel, vooral meisjes wel zal aanspreken. Het bevat alle leestekens behalve hoofdletters, AVI-E3. De indeling in hoofdstukken van twee, drie en vier bladzijden is nogal willekeurig midden in de tekst, maar dat zal de pret niet drukken. Er is zelfs sprake van enige karaktertekening, overigens vooral bij de wilde, emotionele fee Wiep, die niet de hoofdpersoon is. Ook het roze stevige omslag van dit leesboekje zal aa…Lees verder

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie