Boek
Nederlands

Op stap met Fee Fleur

Marianne Witte (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
+1
Op stap met Fee Fleur
×
Op stap met Fee Fleur Op stap met Fee Fleur
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Fee Fleur gaat met haar klas naar zee. Ze gaat heel diep de zee in. Daar ziet ze een zeefee. En Saar durft niet te vliegen. Ze ziet niet goed. Fleur tovert een bril voor Saar. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Bevat
Leesniveau
AVI 2, AVI E3
Titel
Op stap met Fee Fleur
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2015
29, 29 p. : ill.
ISBN
9789020678192 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de serie 'Leren lezen met Kluitman' is dit boekje over Fee Fleur verschenen, waarin de eerder los verschenen boekjes ‘De zeefee’ en ‘De lieve draak’ zijn samengevoegd. In ‘De zeefee’ gaat Fee Fleur met haar klas naar zee. Fee Fleur gaat zwemmen. Als haar staf in de golven verdwijnt, zwemt ze er gauw achteraan. Maar ze gaat veel te ver en veel te diep en komt een vreemde fee tegen waar ze uiteindelijk vriendschap mee sluit. In ‘De lieve draak’ beleven de feeën Saar en Fleur veel plezier met de blauwe vliegende draak. Ook in dit deeltje weer de bekende vrolijke aquarelillustraties die met name meisjes aan zullen spreken. De eenvoudige tekst, AVI-E3, bestaat hoofdzakelijk uit eenlettergrepige woorden en bevat geen hoofdletters. De tekst leest vlot en motiveert de lezer tot verder lezen. Met twee meelees-cd's (ca. 95 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Voor kinderen vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie

Suggesties