Boek
Nederlands

Wat tover je nu?

Ook verschenen als Hip de haas

Marianne Witte (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
+1
Wat tover je nu?
×
Wat tover je nu? Wat tover je nu?

Wat tover je nu?

Ook verschenen als Hip de haas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Fee Fleur en fee Saar zien een sippe haas. Hip de haas heeft maar één tand. De feetjes willen hem helpen. Als dat maar goed gaat. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Magie, Feeën, Tanden
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Wat tover je nu?
Ook verschenen als
Hip de haas
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2013 | Andere uitgaves
29 p. : ill.
ISBN
9789020680836 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op weg naar school zien fee Fleur en fee Saar een haas die heel sip kijkt. Hij heeft maar één tand en kan daardoor geen wortels eten. Ze willen Hip de haas helpen door een tweede tand te toveren. Maar zowel Fleur als Saar beheersen de kunst van het toveren nog niet zo best. Dat leidt tot gekke situaties. De twee feetjes zijn speelse, jonge meisjes die wat onbezonnen aan het toveren slaan, maar ze hebben het goed voor met de haas. De tekst is geschreven voor beginnende lezers: overwegend eenlettergrepige woorden en korte zinnen zonder hoofdletters, AVI-E3. De bladspiegel is aantrekkelijk met frisse kleurvlekken en fijne met pen omlijnde figuurtjes van de dartele feetjes en een wat logge haas. Dit is het vierde boek over fee Fleur. Eerder verschenen als 'Hip de haas'*, ook met meelees-cd. Met meelees-cd (ca. 35 min.), waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Een niet zo opmerkelijk, maar wel vrolijk verhaal voor jonge lezers vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie

Suggesties