Boek
Nederlands

Wies en de zee

Marianne Witte (auteur), Gertie Jaquet (illustrator)
Wies woont aan zee met haar hond Woos. Woos hoort een piep in zee. Het is hond Sil! Hij is op zoek naar hulp voor Sas. Zij is een mens met een vin. Haar vin doet veel pijn. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Zee en strand
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Wies en de zee / Marianne Witte ; stempels Gertie Jaquet
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2021
29 p. : ill.
ISBN
9789020677874 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wies woont met haar hond Woos aan zee. Op een dag lopen ze langs het strand en horen ze Sil de zeehond om hulp roepen. Woos zwemt met Sil mee en onder water redden ze Sas, een zeemeermin. Haar staart is gewond, waardoor ze niet meer kan zwemmen. Wies neemt haar in huis tot ze weer opgeknapt is. Eerste leesboekje waarin iedere zin op een nieuwe regel begint, zonder hoofdletters en waarbij alleen eenlettergrepige woorden worden gebruikt. Het verhaal bestaat uit negen hoofdstukken, ieder van twee pagina’s. De teksten boven aan de pagina staan in de illustraties. De regels staan ruim uit elkaar, waardoor de pagina's er aantrekkelijk uitzien. De kleurige illustraties geven een mooi en vriendelijk aanvullend beeld van het verhaal, waarbij soms een stempeltechniek gebruikt is. De schutbladen voor- en achterin tonen het strand met schelpen en zeesterren; op het omslag de vier hoofdpersonen. Deel uit de serie 'Leren lezen met Kluitman'*. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie

Suggesties