Boek
Nederlands

De koning van de flat

Marieke Smithuis (auteur), Marieke Van Ditshuizen (illustrator)
+1
De koning van de flat
×
De koning van de flat De koning van de flat
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Boele en Moes zijn beste vrienden. Ze wonen in een hoge flat met heel veel verschillende bewoners. Er is altijd iets te beleven, zo vinden ze een gewonde meeuw en woont er een 'enge heks'. Je kunt er ook veel kattenkwaad uithalen, en daar zijn Boele en Moes erg goed in. Met zwart-witillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De koning van de flat
Auteur
Marieke Smithuis
Illustrator
Marieke Van Ditshuizen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, © 2022 | Andere uitgaves
242 p. : ill.
ISBN
9789045125565 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Boele en Moes zijn beste vrienden. Ze maken van alles mee in en rondom de flat waar ze wonen: conflicten met de ‘heks’ (een vervelende buurvrouw), goede daden voor het milieu (autobanden laten leeglopen) en een slakkenrace houden in de bestekla. De auteur schetst een prachtig beeld van twee jongens die opgroeien in een flat met bewoners van verschillende nationaliteiten. Naast het avontuur is er ruimte voor gevoeliger onderwerpen, zoals discriminatie en het opgroeien met weinig geld. Mooi is ook hoe Boele een band opbouwt met zijn opa, die bij hem in huis komt wonen. Bevat 45 verhalen die in chronologische volgorde te lezen zijn. Elk verhaal is afgerond maar de auteur laat voldoende ruimte open zodat de lezer zelf verder kan speculeren over de afloop. Warme en humoristische verhalen over kattenkwaad, vriendschap en familie die doen denken aan een eigentijdse variant van de Madelief-boeken van Guus Kuijer. De auteur schreef eerder de succesvolle reeks over Lotte en Roos waarvoor ze o…Lees verder

De koning van de flat

Boele woont met zijn moeder in een flat in de stad. Ook zijn beste vriend Moes woont in het appartementsblok. In hun buurt en op school beleven ze allerlei avonturen. Er wordt geschreven over herkenbare situaties en thema’s in een grappige en vlotte schrijfstijl. Het merendeel is doorlopende tekst, maar met enige regelmaat.Het boek is opgebouw als een verhalenbundel met korte verhalen. Sommige verhalen duren echt maar een paar bladzijden. Andere verhalen lopen eventjes door. Eén van de thema’s die goed naar voor komt is diversiteit en discriminatie. Een fijn voorleesboek voor thuis of in de klas.