Boek
Nederlands

Een trui om in te wonen

Marieke Van Hooff (auteur), Isabelle Geeraerts (illustrator)
+1
Een trui om in te wonen
×
Een trui om in te wonen Een trui om in te wonen
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Walcha houdt van breien. Hij breit een eigen huis waar niemand hem pest. Maar dan ziet een dinosaurus zijn huis aan voor een trui. Met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Breien
Titel
Een trui om in te wonen
Auteur
Marieke Van Hooff
Illustrator
Isabelle Geeraerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
65 p. : ill.
ISBN
9789464291537 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het Poolse jongetje Walcha houdt van breien. Wanneer hij op school daarvoor gepest wordt, besluit hij een eigen huis te gaan breien om daarin te gaan wonen. Maar op een zekere dag verlaat hij zijn truihuis. Wanneer Walcha terugkomt is zijn huis weg! Een bijzondere zoektocht volgt. Een humoristisch kinderboek over breien, vriendschap en jezelf zijn. Met kleurrijke, speelse illustraties in pastelkleuren gemaakt door de bekende illustrator Isabelle Geeraerts. Het boekje is in eigenzinnige, humoristische en zachte stijl geschreven. Marieke van Hooff (Turnhout, 1976) is uitvoerend kunstenaar en maker. De auteur heeft meerdere prentenboeken en eerste leesboeken geschreven. 'Een trui om in te wonen’ is geschikt om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar of om zelf te lezen vanaf ca. 7 jaar.

Een trui om in te wonen

Walcha is een Poolse jongen en houdt van breien. Niks mis mee, toch? Wat voor hem de normaalste zaak van de wereld is, blijkt voor zijn klasgenootjes de aanleiding om hem uit te lachen en zelfs te pesten. Walcha breit het verdriet van zich af door een huis te breien waarin hij zich terugtrekt. Toch moet hij op een dag gaan winkelen. Bij thuiskomst is zijn “woontrui” er niet meer. Een zoektocht levert algauw resultaat op: een dino heeft hem zich toegeëigend. Want … toeval of niet, hij was al zo lang op zoek naar een trui. Daar kan Walcha wel voor zorgen, als hij zijn huis (en een grote voorraad wol) terugkrijgt. Een mooie vriendschap tussen de twee is geboren.Hoe absurd kan een boek voor beginnende lezers zijn? Maar zo leuk! Eenvoudige zinnen, leuke humor, onderliggende grapjes, toffe illustraties, wisselende lettertypes, een mooie vriendschap, verrassende wendingen, een boodschap die er niet te dik op ligt, een happy-end … allemaal ingrediënten om er een fijn boe…Lees verder