Mol viert kerst

Marieke Van Hooff (auteur), Henk van der Gugten (illustrator)
Mol heeft zijn vrienden uitgenodigd om bij hem thuis het kerstfeest te vieren. Hij heeft het heel druk met de voorbereidingen, maar er gaat van alles mis. Maar dat geeft niets, want zijn vrienden staan klaar om te helpen. Klein vierkant prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Mol viert kerst
Auteur
Marieke Van Hooff
Illustrator
Henk van der Gugten
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Baeckens, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789059248977 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Kerstmis (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mol heeft zijn vrienden uitgenodigd om bij hem thuis Kerstmis te vieren. Hij is druk in de weer met de voorbereidingen, maar dan loopt er van alles mis. Zo vallen onder andere de lichtjes in de kerstboom uit en brandt er eten aan. Mols vrienden komen hem gelukkig snel helpen. Een eenvoudig, warm verhaal dat de lezer leert wat het allerbelangrijkste is bij Kerstmis: samen zijn met vrienden en familie. Op elke spread staan twee zinnen op rijm, dat niet altijd soepel loopt, met eenvoudige en overzichtelijke illustraties in vrolijke kleuren. Het gebonden boekje heeft een klein vierkant formaat. Over Mol en zijn vrienden verscheen in dezelfde uitvoering ook 'Mol helpt Muis'*. Vanaf ca. 3 jaar.

Mol viert kerst

Mol treft alle voorbereidingen voor een warm kerstfeest met zijn vrienden. De kerstboom wordt versierd, het diner bereid en de cadeautjes keurig klaargezet. Mol wil het graag allemaal goed doen, maar het loopt niet zoals gepland. Hij durft zijn vrienden niet langer te ontvangen. Of toch, want draait kerst vieren niet vooral rond samen zijn en genieten van elkaars gezelschap?Mol viert kerst is een grappig en mooi boekje met een warme boodschap. Ik gebruik met nadruk “boek-je”, want het heeft een klein formaat dat je makkelijk overal mee naartoe neemt. De vormgeving is modern en origineel. De pagina’s zijn gemaakt van aangenaam glanzend papier, hetgeen de illustraties voluit tot hun recht laat komen. De illustraties zijn origineel en grappig, de gebruikte kleuren fris. De tekst bij de illustraties is ook vlot, goed gedoseerd en rijmt. Wat ik echter minder vind, is dat bepaalde woorden een andere kleur kregen, maar die kleuren zijn niet functioneel en kan daardoor s…Lees verder