Daisy
Nederlands

San Diego, mon amour

Marieke Van Hooff (auteur), Christel Hoevelinck (verteller)
+1
San Diego, mon amour
×
San Diego, mon amour San Diego, mon amour
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De prille verliefdheid van Johanna en Zoltan komt onder druk te staan als Johanna's moeder bij een verkeersongeluk om het leven komt en Zoltans ouders terug willen verhuizen naar San Diego.
Titel
San Diego, mon amour
Auteur
Marieke Van Hooff
Verteller
Christel Hoevelinck  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2015
1 cd
Speelduur
5:08
Oorspr. uitgever
Abimo
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na een serie boeken voor jonge kinderen is 'San Diego, mon amour' bestemd voor iets oudere lezers. Hoofdpersoon is Johanna (12), wier ouders zijn gescheiden. Ze wordt verliefd op haar klasgenoot Zoltan, die in San Diego heeft gewoond. Twee dagen nadat ze elkaar voor het eerst kussen, komt Johanna’s moeder bij een verkeersongeluk om het leven. Vrijwel gelijktijdig hoort Zoltan dat zijn gezin teruggaat naar San Diego. Deze ingrijpende gebeurtenissen leiden tot een verwijdering tussen Johanna en Zoltan, die worstelen met gevoelens van verdriet en boosheid. Het verhaal leest vlot. De verwarring van een eerste verliefdheid zal voor de lezers herkenbaar zijn. Johanna en Zoltan worden echter te nadrukkelijk als pubers gepresenteerd. Dat ze in de puberteit zitten, blijkt uit hun gedrag, maar wordt daarnaast keer op keer gezegd. Het positieve einde is nogal gekunsteld door de vele toevalligheden. Vanaf ca. 11 jaar.

San Diego, mon amour

Voor het eerst kust Johanna op het strand een jongen, Zoltan. Het is een magisch moment dat ze koestert. Twee dagen later komt haar moeder om het leven en valt het contact met Zoltan stil. Ze snapt niets meer van het leven en blijft achter bij haar vader die dolfijnen traint in het dolfinarium. Johanna zoekt troost bij de dieren in het dolfinarium, de wereld die haar vader zo goed kent. Samen proberen ze zich er doorheen te slaan, zoeken ze steun bij elkaar en bij Ewald, de zeeleeuw die getraind wordt door haar vader. Johanna krijgt argwaan wanneer ze mijnheer Van Elsacker, de baas van het dolfinarium, stiekem ziet trainen met Ewald. En dan is er nog het hoorntje dat ze vond op het strand en dat haar meeneemt naar een andere wereld, een tussenwereld waarin ze haar moeder weer ontmoet.Ook voor Zoltan is het leven niet steeds eenvoudig. Zijn vader werkt aan supergeheime projecten voor de US Navy waardoor ze heel vaak dienen te verhuizen. Na drie jaar in San Diego w…Lees verder