Boek
Nederlands

De weg terug : persoonlijke verhalen van medewerkers van de Dienst Terugkeer en Vertrek

Mariëtte Middelbeek (auteur), Karin Dienaar (redacteur)
+1
De weg terug : persoonlijke verhalen van medewerkers van de Dienst Terugkeer en Vertrek
×
De weg terug : persoonlijke verhalen van medewerkers van de Dienst Terugkeer en Vertrek De weg terug : persoonlijke verhalen van medewerkers van de Dienst Terugkeer en Vertrek

De weg terug : persoonlijke verhalen van medewerkers van de Dienst Terugkeer en Vertrek

Verhalen van medewerkers van de overheidsdienst die vreemdelingen die geen recht hebben op verblijf in Nederland, helpt met hun terugkeer naar het land van herkomst.
Titel
De weg terug : persoonlijke verhalen van medewerkers van de Dienst Terugkeer en Vertrek
Auteur
Mariëtte Middelbeek
Redacteur
Karin Dienaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Uitgeverij Marmer, 2017
206 p.
ISBN
9789460683725 (paperback)
Plaatsingssuggestie
313.2 (SISO) Sociale groepen ; Migranten (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vreemdelingen van wie is vastgesteld dat ze geen recht hebben op verblijf in Nederland, moeten terug naar waar ze vandaan komen. De Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) regisseert het daadwerkelijke vertrek van vreemdelingen. Uitgangspunt is dat de vreemdeling zelfstandig vertrekt, met of zonder hulp van de DT&V en andere maatschappelijke en sociale organisaties. In dit boek vertellen twaalf DT&V-medewerkers wat zij zoal meemaken tijdens hun werk. In veertig hoofdstukken van circa vier bladzijden ontstaat een beeld van schrijnende, complexe, ontroerende en ook grappige situaties die zich voordoen en de mensen die zij begeleiden: van gezinnen met kinderen, alleenstaande jonge moeders met een baby tot mensen met een onbekende nationaliteit, recidivisten en criminelen. Het resultaat is een boek dat een uniek inkijkje biedt in de wereld van de DT&V. Met een verklarende woordenlijst. Goed geredigeerde verhalenbundel, geschikt voor een breed publiek van geïnteresseerden in het werk van de DT&…Lees verder

Over Mariëtte Middelbeek

Mariëtte Middelbeek (Wieringerwerf, 1983) is een Nederlands schrijfster. Na haar gymnasium, dat ze doorliep aan het Zuyderzee College in Emmeloord, studeerde ze journalistiek in Utrecht. Sinds 2004 schrijft Mariëtte Middelbeek voor een aantal tijdschriften, waaronder Kek Mama en Vorsten Royale.

Middelbeek begon haar auteurschap met het schrijven van doktersromans en stapte later over naar chicklits (literatuur voor vrouwen). In 2006 kwam haar eerste chicklit uit, Twee is te veel. Van haar hand verschenen onder andere de romans Single & sexy en Turbulentie, dat ook is uitgegeven in Duitsland.

Daarnaast schreef Middelbeek een serie boeken over mensen die hun werk doen in de frontlinie van de samenleving. In deze serie verschenen bij Uitgeverij Marmer de boeken Verhalen uit de ambulance en Verhalen uit de reddingsboot.

Sinds 2014 heeft Middelbeek ook een vijftal jeugdthrillers uitgebracht.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties