Boek
Nederlands

Strandwacht ; Ooggetuige ; Boyzzz : zomeromnibus 3 in 1

Mariëtte Middelbeek (auteur), Karin Dienaar (redacteur)
+1
Strandwacht ; Ooggetuige ; Boyzzz : zomeromnibus 3 in 1
×
Strandwacht ; Ooggetuige ; Boyzzz : zomeromnibus 3 in 1 Strandwacht ; Ooggetuige ; Boyzzz : zomeromnibus 3 in 1

Strandwacht ; Ooggetuige ; Boyzzz : zomeromnibus 3 in 1

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Bundeling van drie romantische verhalen met een spannend element: over een blind date die gruwelijk misgaat, een vriendin die spoorloos verdwijnt en een meisje dat bedreigd wordt via haar blog. Vanaf ca. 12 jaar.
Bevat
Titel
Strandwacht ; Ooggetuige ; Boyzzz : zomeromnibus 3 in 1
Auteur
Mariëtte Middelbeek
Redacteur
Karin Dienaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Uitgeverij Marmer, 2017
Verschijningsdatum
15-06-2017
ISBN
9789460683695 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van drie jeugdthrillers van Mariëtte Middelbeek. In 'Strandwacht' zijn de tweelingzusjes Anne en Emma op vakantie in Frankrijk. Ze regelen een blind date voor een van de leden van het animatieteam, maar op de avond van de date gaat het gruwelijk mis. In 'Ooggetuigen' gaan vier vriendinnen op ponykamp op Terschelling. Tijdens een strandrit verdwijnt een van hen. 'Boyzzz' gaat over Suzanne, die een eigen blog heeft. Op een dag ontvangt ze gemene berichten van Girlie100. En niet veel later wordt ze zelfs bedreigd. De verhalen zijn in eenvoudige, vlotte stijl geschreven. Weinig realistisch wordt beschreven hoe tieners volledig geobsedeerd zijn door jongens, die daarbij dan worden beschreven als ofwel ‘lekker ding’ en ‘heel leuk’ dan wel als volslagen oninteressant. Het begrip thriller moet ruim worden genomen: écht spannend zijn de verhalen niet. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Mariëtte Middelbeek

Mariëtte Middelbeek (Wieringerwerf, 1983) is een Nederlands schrijfster. Na haar gymnasium, dat ze doorliep aan het Zuyderzee College in Emmeloord, studeerde ze journalistiek in Utrecht. Sinds 2004 schrijft Mariëtte Middelbeek voor een aantal tijdschriften, waaronder Kek Mama en Vorsten Royale.

Middelbeek begon haar auteurschap met het schrijven van doktersromans en stapte later over naar chicklits (literatuur voor vrouwen). In 2006 kwam haar eerste chicklit uit, Twee is te veel. Van haar hand verschenen onder andere de romans Single & sexy en Turbulentie, dat ook is uitgegeven in Duitsland.

Daarnaast schreef Middelbeek een serie boeken over mensen die hun werk doen in de frontlinie van de samenleving. In deze serie verschenen bij Uitgeverij Marmer de boeken Verhalen uit de ambulance en Verhalen uit de reddingsboot.

Sinds 2014 heeft Middelbeek ook een vijftal jeugdthrillers uitgebracht.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties