Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Verhalen uit het kinderziekenhuis : opgetekend in het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Mariëtte Middelbeek (auteur), Karin Dienaar (redacteur)
+1
Verhalen uit het kinderziekenhuis : opgetekend in het Wilhelmina Kinderziekenhuis
×
Verhalen uit het kinderziekenhuis : opgetekend in het Wilhelmina Kinderziekenhuis Verhalen uit het kinderziekenhuis : opgetekend in het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Verhalen uit het kinderziekenhuis : opgetekend in het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Genre:
Korte impressies van ziekenhuismedewerkers van hun ervaringen met patiëntjes.
Onderwerp
Zieke kinderen
Titel
Verhalen uit het kinderziekenhuis : opgetekend in het Wilhelmina Kinderziekenhuis
Auteur
Mariëtte Middelbeek
Redacteur
Karin Dienaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Uitgeverij Marmer, 2016 | Andere uitgaves
202 p.
ISBN
9789460683336 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek kwam tot stand met medewerking van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis; het komt uit in het jubileumjaar van het ziekenhuis. De auteur studeerde journalistiek, haar publicaties verschijnen vanaf 2004 regelmatig. Uit de gesprekken met medewerkers van het Wilhelmina kinderziekenhuis kristalliseerde zij 75 verhalen. Het zijn korte verhaaltjes van twee tot vier bladzijden waarin de met naam genoemde medewerkers vertellen over hun ervaringen met patiëntjes. Iedere volwassene zal bij het lezen van deze impressies hun ontroering begrijpen in de omgang met een ziek kind. De laatste pagina's worden besteed aan een korte samenvatting van de geschiedenis van het Wilhelmina Kinderziekenhuis dat dit jaar 125 jaar bestaat. Van ieder verkocht boek wordt twee euro van de opbrengst besteed aan het tot stand komen van een nieuwe kinder-intensive care unit.

Over Mariëtte Middelbeek

Mariëtte Middelbeek (Wieringerwerf, 1983) is een Nederlands schrijfster. Na haar gymnasium, dat ze doorliep aan het Zuyderzee College in Emmeloord, studeerde ze journalistiek in Utrecht. Sinds 2004 schrijft Mariëtte Middelbeek voor een aantal tijdschriften, waaronder Kek Mama en Vorsten Royale.

Middelbeek begon haar auteurschap met het schrijven van doktersromans en stapte later over naar chicklits (literatuur voor vrouwen). In 2006 kwam haar eerste chicklit uit, Twee is te veel. Van haar hand verschenen onder andere de romans Single & sexy en Turbulentie, dat ook is uitgegeven in Duitsland.

Daarnaast schreef Middelbeek een serie boeken over mensen die hun werk doen in de frontlinie van de samenleving. In deze serie verschenen bij Uitgeverij Marmer de boeken Verhalen uit de ambulance en Verhalen uit de reddingsboot.

Sinds 2014 heeft Middelbeek ook een vijftal jeugdthrillers uitgebracht.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties