Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Verhalen van de brandweer

Mariëtte Middelbeek (auteur), Karin Dienaar (redacteur)
Belevenissen van brandweermedewerkers bij verschillende acties, van grote branden en verkeersongelukken tot het helpen van dieren in nood.
Onderwerp
Brandweer
Titel
Verhalen van de brandweer
Auteur
Mariëtte Middelbeek
Redacteur
Karin Dienaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Uitgeverij Marmer, 2016
271 p.
ISBN
9789460683244 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na verhalen uit het kinderziekenhuis, verhalen uit de ambulance en verhalen uit de reddingsboot schetst de auteur in dit boek het werk van de Nederlandse brandweer. In tachtig korte verhaaltjes, gebaseerd op gesprekken en interviews met brandweermedewerkers, laat zij zien wat brandweermannen en -vrouwen meemaken vanaf het moment dat hun pieper afgaat. De verhalen vormen een afgewogen mix van grote branden en dodelijke verkeersongelukken, luchtige verhalen over dieren te water en anekdotische acties. De verhalen zijn geschreven in eenvoudige taal. Elk verhaal wordt verteld in de ik-persoon van de desbetreffende brandweerman/-vrouw, maar de stijl is eenduidig. Het boek geeft een goed beeld van het werk van de brandweer, de impact die de uitrukken soms hebben op de betrokkenen en hoe de brandweer daarmee omgaat. Een boeiend boek voor lezers die houden van waargebeurde verhalen over grote en kleine rampen. Met een uitgebreide verklarende woordenlijst van specifieke brandweertermen.

Over Mariëtte Middelbeek

Mariëtte Middelbeek (Wieringerwerf, 1983) is een Nederlands schrijfster. Na haar gymnasium, dat ze doorliep aan het Zuyderzee College in Emmeloord, studeerde ze journalistiek in Utrecht. Sinds 2004 schrijft Mariëtte Middelbeek voor een aantal tijdschriften, waaronder Kek Mama en Vorsten Royale.

Middelbeek begon haar auteurschap met het schrijven van doktersromans en stapte later over naar chicklits (literatuur voor vrouwen). In 2006 kwam haar eerste chicklit uit, Twee is te veel. Van haar hand verschenen onder andere de romans Single & sexy en Turbulentie, dat ook is uitgegeven in Duitsland.

Daarnaast schreef Middelbeek een serie boeken over mensen die hun werk doen in de frontlinie van de samenleving. In deze serie verschenen bij Uitgeverij Marmer de boeken Verhalen uit de ambulance en Verhalen uit de reddingsboot.

Sinds 2014 heeft Middelbeek ook een vijftal jeugdthrillers uitgebracht.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties