Boek
Nederlands

De kleine heks Elena

Mariette Vanhalewijn (auteur), Jaklien Moerman (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Elena, de jongste heks van het heksendorp,houdt van kattenkwaad. Tot haar moeder er genoeg van heeft. Ze verbant Elena naar de mensenwereld. In één klap is Elena alles kwijt: haar bezemsteel, haar spreuken en haar toverkracht. Elena zwerft door de mensenwereld. Ze komt voortdurend in de problemen. Zal ze een manier vinden om terug te keren naar de wereld van de heksen?
Onderwerp
Heksen, Straffen, Helpen
Titel
De kleine heks Elena
Auteur
Mariette Vanhalewijn
Illustrator
Jaklien Moerman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2012 | Andere uitgaves
[36] p. : ill.
ISBN
9789020987744 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Opgroeien (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Mariette Vanhalewijn

Mariette Vanhalewijn (Meulebeke, 24 januari 1940) is een invloedrijke Belgische kinderboekenschrijfster. Ze is bekend van boeken als Een koffertje vol dromen (1980, met illustraties van Jaklien Moerman) en Kleine Adam (1983, met illustraties van Rita van Bilsen).

Biografie

In haar jeugd was Mariette Vanhalewijn een leeskind. Ze begon vanaf haar zestiende te schrijven en te publiceren in kranten, tijdschriften en weekbladen. Haar carrière als schrijfster kwam op gang in de jaren 1960. In 1967 trouwde ze met Marcel Albertyn, met wie ze twee zonen en een dochter kreeg. Ondertussen heeft Vanhalewijn zes kleinkinderen. Sinds 1975 woont ze in Meerbeke bij Ninove.

Carrière

Na haar middelbare studies werkte Mariette Vanhalewijn van 1958 tot 1964 als uitgeverij-assistente bij Lannoo in Tielt. Daarna was ze bij Nygh & Van Ditmar in Den Haag verant…Lees verder op Wikipedia