Boek
Nederlands

Een koffertje vol dromen

Mariette Vanhalewijn (auteur), Jaklien Moerman (illustrator)
+1
Een koffertje vol dromen
×
Een koffertje vol dromen Een koffertje vol dromen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundeling van 25 fantasie- en sprookjesachtige verhalen, gei͏̈llustreerd met zoetgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Een koffertje vol dromen
Auteur
Mariette Vanhalewijn
Illustrator
Jaklien Moerman
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Oogappel, 2013 | Andere uitgaves
160 p.
Aantekening
Verhalen reeds eerder verschenen in Een koffertje vol dromen en Gaatjes in de hemel
ISBN
9789022329252 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een verhalenbundel met verhalen uit ‘Een koffertje vol dromen’ (1980) en ‘Gaatjes in de hemel’ (1978). De toon is soms wat ouderwets en sommige namen zijn niet meer van deze tijd, zoals Miesje en Klaasje, maar de inhoud is heerlijk om te lezen. De auteur weet de juiste toon te treffen om de fantasie van de luisterende kinderen te prikkelen. Zo schildert Jessica een tovertuin: ze wandelt even door het schilderij om te kijken of de tuin wel mooi genoeg is. En wat denk je dat de vader doet van vier kleine ondeugden die altijd te laat op school komen? Hij bouwt een glijbaan van boven naar buiten, zodat ze tijd besparen. De eenvoudige verhaaltjes spelen zich af in een grensgebied tussen fantasie en realiteit. Ze bevatten sprookjesachtige elementen (reus, heks, pratende dieren), maar spelen in een realistische omgeving. De verteltrant is redelijk vlot, luchtig en soms wat humoristisch. Waarden die naar voren komen zijn o.a. tevredenheid, vrolijkheid, nuttigheid en lief zijn voor elkaar. De …Lees verder

Over Mariette Vanhalewijn

Mariette Vanhalewijn (Meulebeke, 24 januari 1940) is een invloedrijke Belgische kinderboekenschrijfster. Ze is bekend van boeken als Een koffertje vol dromen (1980, met illustraties van Jaklien Moerman) en Kleine Adam (1983, met illustraties van Rita van Bilsen).

Biografie

In haar jeugd was Mariette Vanhalewijn een leeskind. Ze begon vanaf haar zestiende te schrijven en te publiceren in kranten, tijdschriften en weekbladen. Haar carrière als schrijfster kwam op gang in de jaren 1960. In 1967 trouwde ze met Marcel Albertyn, met wie ze twee zonen en een dochter kreeg. Ondertussen heeft Vanhalewijn zes kleinkinderen. Sinds 1975 woont ze in Meerbeke bij Ninove.

Carrière

Na haar middelbare studies werkte Mariette Vanhalewijn van 1958 tot 1964 als uitgeverij-assistente bij Lannoo in Tielt. Daarna was ze bij Nygh & Van Ditmar in Den Haag verant…Lees verder op Wikipedia