Boek
Nederlands

Op stap met Snor

Mariette Vanhalewijn (auteur), Joris Snaet (illustrator)
Snor is een kat. Hij woont hij opa en oma. Hij maakt veel mee. Maar hij wil niet spelen met het meisje Fie. AVI Start tot AVI E4. Met grappige illustraties. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 1, AVI 2, AVI 3, AVI 4, AVI 5, AVI Start, AVI M3, AVI E3, AVI M4, AVI E4
Titel
Op stap met Snor
Auteur
Mariette Vanhalewijn
Illustrator
Joris Snaet
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2017
132 p. : ill.
ISBN
9789002261886 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De dagelijkse belevenissen van de kat Snor, die bij opa Prof en oma Roos woont. Snor scharrelt graag rond in de buurt. Hij kan het niet zo goed vinden met de kleindochter Fie die vaak op bezoek komt. Fie is eigenwijs en eigenzinnig maar dat is Snor ook. Losse, in leestechnische moeilijkheidsgraad oplopende verhaaltjes over de kat Snor die kan praten en zelfs een bus kan besturen. Verwarrend is dat de Vlaamse leesniveaus (AVI-0 t/m AVI-5) worden gebruikt en niet de Nederlandse (AVI-Start t/m AVI-E4). Alle teksten zijn gedrukt in een groot schreefloos lettertype. Op het hoogste niveau na begint elke zin op een nieuwe regel. Soms worden Vlaamse woorden als zoo en micro gebruikt. Speelse opmaak met voor- en achterin het alfabet in woord en beeld. De vele gekleurde illustraties in en naast de tekst zijn humoristischer dan de verhaaltjes. Dik deel uit de serie* groeiboeken voor beginnende lezers. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Over Mariette Vanhalewijn

Mariette Vanhalewijn (Meulebeke, 24 januari 1940) is een invloedrijke Belgische kinderboekenschrijfster. Ze is bekend van boeken als Een koffertje vol dromen (1980, met illustraties van Jaklien Moerman) en Kleine Adam (1983, met illustraties van Rita van Bilsen).

Biografie

In haar jeugd was Mariette Vanhalewijn een leeskind. Ze begon vanaf haar zestiende te schrijven en te publiceren in kranten, tijdschriften en weekbladen. Haar carrière als schrijfster kwam op gang in de jaren 1960. In 1967 trouwde ze met Marcel Albertyn, met wie ze twee zonen en een dochter kreeg. Ondertussen heeft Vanhalewijn zes kleinkinderen. Sinds 1975 woont ze in Meerbeke bij Ninove.

Carrière

Na haar middelbare studies werkte Mariette Vanhalewijn van 1958 tot 1964 als uitgeverij-assistente bij Lannoo in Tielt. Daarna was ze bij Nygh & Van Ditmar in Den Haag verant…Lees verder op Wikipedia

Suggesties