Boek
Nederlands

Toen de vogels kwamen

Marijn Backer (auteur), Caren Limpens (illustrator)
+1
Toen de vogels kwamen
×
Toen de vogels kwamen Toen de vogels kwamen
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Sanne is ziek. Ze krijgt van haar moeder een sprookjesboek, dat voor Sanne tot leven komt. Langzamerhand gaat haar werkelijkheid over in de sprookjeswereld. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Toen de vogels kwamen
Auteur
Marijn Backer
Illustrator
Caren Limpens
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
140 p. : ill.
ISBN
9789025868628 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Eens, niet erg lang geleden, was er een meisje dat het liefst in holletjes sliep.' Zo begint deze magische raamvertelling. Sanne, het holletjesmeisje, is ziek en krijgt van haar moeder een sprookjesboek. Dit boek vereist blijkbaar voorzichtigheid, want de letters staan haar niet toe om het boek zomaar ergens open te slaan. Ze moet bij het begin beginnen en Fee, een personage uit het boek, helpt haar daarbij. Sommige sprookjes staan op zichzelf, andere hebben direct te maken met Sanne: zoals de speurtocht naar een middel tegen haar slaapziekte. De sprookjes gaan over moed en zelfvertrouwen, over liefde en vriendschap, maar ook over afscheid en loslaten. De verhalen helpen Sanne om zich langzaam te verzoenen met haar eigen bestemming. Net als Sanne, kan de lezer moed en troost uit dit boek putten. De verhalen hebben geen voorspelbaar einde, maar laten ruimte voor eigen interpretaties en betekenissen. Mooi uitgevoerd met dromerige illustraties, en de stukjes over Sanne in een gekleurd l…Lees verder

Over Marijn Backer

Jhr. Marinus Franciscus Johannes (Marijn) Backer (Leiden, 6 september 1956) is een Nederlandse classicus, columnist, leraar, dichter en kinderboekenschrijver.

Familie

Backer is lid van de Amsterdamse regentenfamilie Backer. Hij is een zoon van arts jhr. Hendrik Backer (1924) en diens eerste echtgenote huidarts Hendrika Maria Cool (1925). Hij trouwde in 1981 met Maria Everdina van Dreven met wie hij twee kinderen kreeg. Hij is een volle neef van Eerste Kamer-lid Joris Backer.

Leven en werk

Hij is columnist van NRC Handelsblad en schrijft om de twee weken een column over onderwijs. Backer is docent Latijn en Grieks en was voorheen teamleider van team 6 (3 vwo en 4 vwo) aan de Werkplaats Kindergemeenschap voor voortgezet onderwijs te Bilthoven. Nu is hij teamleider van team 7 (5 vwo en 6 vwo). Ook is Backer hoofdauteur van de lesmethode Fortuna.

Op het gebied van kinderl…Lees verder op Wikipedia