Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Alle dagen donker

Marina Defauw (auteur), Isabelle Vandeputte (verteller)
+1
Alle dagen donker
×
Alle dagen donker Alle dagen donker
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Ivan (14) is blind na een val met zijn fiets. Hij kan dat maar moeilijk accepteren. Gelukkig leert hij de blinde Lily kennen. Zal het haar lukken om Ivan weer zin te laten krijgen in het leven?
Titel
Alle dagen donker
Auteur
Marina Defauw
Verteller
Isabelle Vandeputte  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017 | Andere uitgaven
1 cd
Speelduur
2:55
Oorspr. uitgever
Uitgeverij C. De Vries-Brouwers
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na een val met zijn fiets is de 14-jarige Ivan blind. Hij kan dat maar moeilijk accepteren. Het verhaal beschrijft hoe Ivan zowel mentaal als praktisch leert omgaan met zijn handicap. De Vlaamse auteur baseerde zich op een waargebeurd verhaal. Al eerder schreef zij over realistische problemen van jongeren, zoals in haar debuut 'Aangerand!' (2005) en 'Othello onbekend' (2008). Jammer in dit verhaal is dat er te weinig wordt getóónd hoe Ivan zich voelt; de auteur kauwt de lezer te veel voor en vervalt bovendien regelmatig in clichématige omschrijvingen en vergelijkingen. Het verhaal is verdeeld in 37 korte hoofdstukken en wordt in de hij-vorm verteld. Dat schept wat afstand, vooral doordat de stem van de volwassen auteur soms te nadrukkelijk klinkt. Schuingedrukt en in de ik-vorm staan de nachtmerries van Ivan, die langzaam verduidelijken hoe zijn ongeluk precies is gebeurd. Het verhaal kent veel Vlaamse woorden en zinsconstructies. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Marina Defauw

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Marina Defauw (Diksmuide, 22 september 1963) is een Vlaamse jeugdboekenschrijfster.

Defauw is lerares wiskunde/economie. Ze combineert het schrijversbestaan met haar job als lerares. Samen met haar man en dochter woont ze in Bovekerke, een dorpje in het hart van West-Vlaanderen.

Bibliografie

  • 2005: De C-brieven (Abimo)
  • 2005: Aangerand! (Abimo)
  • 2008: Othello Onbekend (Abimo)
  • 2010: Eerlijke economie (Abimo)
  • 2013: Panfluit met gouden noten (Kramat)
  • 2013: Kevervuur, Junior Monsterboek II (Kramat)
  • 2014: De vloek van het vermiste oog, Junior Monsterboek III (Kramat)
  • 2015: Duivelwind, Junior Monsterboek IV (Kramat)
  • 2016: Het magische rad, Junior Monsterboek V (Kramat)
  • 2017: Alle dagen donker (Uitgeverij De Vries-Brouwers)
  • 2017: De Zilvervos, Junior Monsterboek 66…Lees verder op Wikipedia

Suggesties