Daisy
Nederlands

De C-brieven

Marina Defauw (auteur), Heidi Van Eetvelt (verteller)
+1
De C-brieven
×
De C-brieven De C-brieven
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De 15-jarige Jolien wil graag schrijfster worden en is heel blij wanneer een door haar bewonderde schrijfster bereid is haar te helpen. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Schrijven
Titel
De C-brieven
Auteur
Marina Defauw
Verteller
Heidi Van Eetvelt  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Speelduur
5:31:00
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De vijftienjarige Jolien wil graag schrijfster worden. Ze is onder de indruk van de schrijfster Karen Roelens, die op school een lezing heeft gehouden. Jolien zoekt per e-mail contact met haar en vertelt dat het haar droom is schrijfster te worden. Karen beantwoordt de e-mail en er ontstaat een hevige correspondentie, waarbij Karen tot Joliens grote vreugde zelfs aanbiedt haar te helpen met het verhaal. Jolien wil graag een griezelverhaal schrijven maar Karen benadrukt dat ze over haar eigen leven moet schrijven. Jolien vindt dit een hele opgave en ziet het niet zitten. Totdat zij inspiratie opdoet op de zolder. Zij vindt er geheimzinnige brieven, de C-brieven! Ze gaat op onderzoek uit en vertelt alles aan Karen. Op een dag hoort zij plotseling niets meer van haar… Het boek is actueel en zeer herkenbaar voor de beoogde leeftijdsgroep en zal met name gewaardeerd worden door meisjes. De opbouw van het boek is leuk. De verzonden e-mails zijn integraal in het boek opgenomen in een andere …Lees verder

Over Marina Defauw

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Marina Defauw (Diksmuide, 22 september 1963) is een Vlaamse jeugdboekenschrijfster.

Defauw is lerares wiskunde/economie. Ze combineert het schrijversbestaan met haar job als lerares. Samen met haar man en dochter woont ze in Bovekerke, een dorpje in het hart van West-Vlaanderen.

Bibliografie

  • 2005: De C-brieven (Abimo)
  • 2005: Aangerand! (Abimo)
  • 2008: Othello Onbekend (Abimo)
  • 2010: Eerlijke economie (Abimo)
  • 2013: Panfluit met gouden noten (Kramat)
  • 2013: Kevervuur, Junior Monsterboek II (Kramat)
  • 2014: De vloek van het vermiste oog, Junior Monsterboek III (Kramat)
  • 2015: Duivelwind, Junior Monsterboek IV (Kramat)
  • 2016: Het magische rad, Junior Monsterboek V (Kramat)
  • 2017: Alle dagen donker (Uitgeverij De Vries-Brouwers)
  • 2017: De Zilvervos, Junior Monsterboek 66…Lees verder op Wikipedia

Suggesties