Daisy
Nederlands

Panfluit met gouden noten

Marina Defauw (auteur), An Steenackers (verteller)
+1
Panfluit met gouden noten
×
Panfluit met gouden noten Panfluit met gouden noten
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Timo (14) is hoogbegaafd en hoogsensitief. Daardoor ziet en hoort hij zaken die andere mensen niet opmerken. Zijn leven verandert totaal als hij vriendschap sluit met een knappe, geheimzinnige jongen, die over mysterieuze krachten beschikt.
Titel
Panfluit met gouden noten
Auteur
Marina Defauw
Verteller
An Steenackers  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Speelduur
2:37
Oorspr. uitgever
Kramat
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Timo (14) is hoogbegaafd en hoogsensitief. In de klas is hij gauw verveeld wat hem wel eens problemen oplevert. Hij hoort en ziet ook zaken die andere mensen niet opmerken. Wanneer Timo in een hachelijke situatie terechtkomt, wordt hij gered door Andolome, een knappe geheimzinnige jongen die over bijzondere krachten blijkt te beschikken. Er ontwikkelt zich een aparte vriendschap tussen de twee, een vriendschap waarvan Timo aanvoelt dat hij er met niemand over kan praten, een vriendschap ook die overschaduwd wordt. Zullen zij elkaar kunnen blijven zien? Zijn er duistere krachten in het spel die hen uit elkaar willen drijven? In dit spannende en meeslepende verhaal lopen fictie en realiteit door elkaar. Er is sprake van mystieke krachten die verleden en toekomst met elkaar verbinden, maar ook thema’s als vriendschap, verliefdheid en homoseksualiteit. De heldere sprankelende taal met veel dialoog en de vele korte hoofdstukken maken dit een vlot lezend verhaal. Kleine druk, ruime bladspie…Lees verder

Panfluit met gouden noten

'Panfluit met gouden noten' is een absurd verhaal dat niet erg aangenaam leest. Het boek gaat over een speciale vriendschap tussen Timo en Andolome. Timo is een stoere maar hooggevoelige puber terwijl Andalome een mysterieuze redder is. Timo blijkt de enige te zijn die Andalome kan zien. Niet lang na hun eerste ontmoeting moet Timo gered worden als de archeologische site waar hij illegaal rondloopt gedeeltelijk instort. Vanaf die dag kan Timo nergens anders meer aan denken dan aan Andalome. De zo mysterieuze Andalome die verandert in veren wanneer hij weg gaat en zijn komst aankondigt met een panfluit. Timo is hier zo door in beslag genomen dat hij de rest (school, meisjes, vrienden …) in zijn leven verwaarloost. Wie of wat is Andalome? Wanneer zal hij hem weer zien?
Zijn ouders verklaren Timo gek en laten hem naar een psychiater gaan. Maar Timo laat zich hier niet door afschrikken. Hij wil en zal bij Andalome zijn. De vriendschap tussen de twee jongens groeit uit tot een verlie…Lees verder

Over Marina Defauw

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Marina Defauw (Diksmuide, 22 september 1963) is een Vlaamse jeugdboekenschrijfster.

Defauw is lerares wiskunde/economie. Ze combineert het schrijversbestaan met haar job als lerares. Samen met haar man en dochter woont ze in Bovekerke, een dorpje in het hart van West-Vlaanderen.

Bibliografie

 • 2005: De C-brieven (Abimo)
 • 2005: Aangerand! (Abimo)
 • 2008: Othello Onbekend (Abimo)
 • 2010: Eerlijke economie (Abimo)
 • 2013: Panfluit met gouden noten (Kramat)
 • 2013: Kevervuur, Junior Monsterboek II (Kramat)
 • 2014: De vloek van het vermiste oog, Junior Monsterboek III (Kramat)
 • 2015: Duivelwind, Junior Monsterboek IV (Kramat)
 • 2016: Het magische rad, Junior Monsterboek V (Kramat)
 • 2017: Alle dagen donker (Uitgeverij De Vries-Brouwers)
 • 2017: De Zilvervos, Junior Monsterboek 66…Lees verder op Wikipedia

Suggesties