Boek
Nederlands

De zeven levels

Marina Theunissen (auteur), Bart Mertens (illustrator)
+1
De zeven levels
×
De zeven levels De zeven levels
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Thomas (ik-figuur) wil graag het computerspel Yuca hebben. Maar als hij het eenmaal heeft, belandt hij er middenin. Het gekke, kleine computermannetje Yuca neemt hem mee door zeven levels heen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Games
Titel
De zeven levels
Auteur
Marina Theunissen
Illustrator
Bart Mertens
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Westerlo: Kramat, 2012
126 p. : ill.
ISBN
9789079552801 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Thomas (ik-figuur) wil het computerspel Yuca hebben. Maar als hij dat spel eenmaal in huis heeft, belandt hij er middenin. Het gekke, kleine computermannetje Yuca neemt hem mee door zeven levels heen. Ze moeten voorbij de krokodillen, ontsnappen maar net aan de trollen en komen ook een reus tegen. Die is minder gevaarlijk dan hij eruit ziet. Hij is vooral erg eenzaam. De omopus is een schone octopus. Hij spuit geen inkt, maar wast witter dan wit. De auteur, van wie dit het derde jeugdboek is, heeft sprankelende personages verzonnen, die zeker tot de verbeelding zullen spreken. Anderen, zoals de ouders, worden gelanceerd en daarna gewoon vergeten. Het taalgebruik is nogal wollig, met veel overdrijvingen die na een tijdje gaan storen. Dat maakt het verhaal onnodig stroef. De verhaalstructuur is rommelig. Gelukkig zijn de zeven levels er om overzicht te houden. Toch zal het verhaal veel kinderen kunnen aanspreken. Ook degenen die liever computerspelletjes doen, zullen dit verhaal met ple…Lees verder

De Zeven Levels

Thomas verveelt zich; hij wil dolgraag een computerspel. Samen met papa gaat hij naar de speelgoedwinkel. In de winkel is er gelukkig nog één exemplaar van 'Yuca'. Hij is er dolgelukkig mee en als hij thuis naar bed gaat, zelt hij de spelcomputer naast zich op het nachtkastje.
Plots hoort hij een stemmetje. Op de rand van zijn spelcomputer zit een klein, geel ventje: Yuca. Hij vraagt aan Thomas of met hem wil meegaan tot aan het zevende level. Eerst moet Thomas even klein worden als Yuca, maar dankzij toverstof lukt dit prima.
Samen belanden de twee vrienden van het ene in het andere avontuur in een vreemde wereld met knotsgekke wezens. Zo moeten ze een rivier vol krokodillen oversteken, er zijn trollen die hen lokken met kleverige stroop, er is de granaatappelboom, de Kweenies, de spin Trieka, het tovervrouwtje Tante Jetje en nog veel meer.
Via deze avonturen doorlopen ze de verschillende levels van het spel. Dit verhaal dat zich afspeelt in een fantasiewereld of in…Lees verder

Suggesties