Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

+Broer

+1
+Broer
×
+Broer +Broer
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Mirte (15, ik-persoon) vindt het maar niets dat haar moeder een nieuwe vriend heeft. En dat die ook nog een zoon van 12 heeft die Edward heet. Samen met haar vriendin bedenkt ze een plan om in de vakantie snel van die twee af te komen. Verhaal in korte zinnen en eenvoudige woorden. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
+Broer
Auteur
Mario Demesmaeker
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Plusbroer
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2020
125 p.
ISBN
9789462914513 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mirte (15, ik-persoon) woont bij haar moeder, die via een datingsite een vriend heeft gevonden. Die vriend heeft een zoon van 12 die Edward heet. Mirte vindt het helemaal niets. De jongen heeft een domme naam, stinkt en draagt rare kleding. Mirte bedenkt samen met haar vriendin Fien hoe ze van Edward af kan komen, zodat alles blijft zoals het was. De nieuwe situatie voor Mirte is voor veel jongeren realiteit. Dit verhaal bekijkt alles van een andere kant en sluit misschien wel aan bij de stille fantasie die een jongere kan hebben als de ouder een nieuwe relatie krijgt. De verwikkelingen in het verhaal zijn puberaal en over the top. Soms lijkt het een stripverhaal in woorden door de extreme verwikkelingen en de dromen en fantasieën van Mirte. Dit boek is verschenen in de reeks 'Lekker lezen'*, een reeks die staat voor snel, echt en (ont)spannend lezen. In deze reeks verscheen o.a. 'Sam, er is zoveel dat ik je wil vertellen'* (2016). Stilistisch is de tekst niet fraai. De tekst bevat ve…Lees verder

+Broer

+Broer is een boek uit de ‘lekker lezen’ reeks. Lekker lezen staat voor snel, echt en (ont)spannend. In dit eerder dunne boekje (125 blz.) maken we in 21 korte hoofdstukken kennis met Mirthe. Haar vader is een tijdje geleden overleden. Ze woont sindsdien alleen met haar mama.

Bij het begin van de zomervakantie, waar ze zo naar uitgekeken heeft, kondigt haar mama aan dat ze een nieuwe vriend heeft. Mirthe heeft het hier erg moeilijk mee. Plusbroer Edward, die ze er gratis bij krijgt, is ook helemaal haar ding niet.

Als een echte puber lucht Mirthe haar hart bij haar beste vriendin en het gedrag dat ze stelt, laat niets aan de verbeelding over. Gelukkig is niet alles echt gebeurd. Soms wordt er ook vanuit een droom verteld. Dat heb je dan wel pas later door.

Het gedrag van Mirthe ten opzichte van Edward kan best grof zijn. Het leunt wel heel erg aan bij pesten. De plannetjes die Mirthe in haar schild voert, komen gelukkig niet allemaal uit. Er is zelf…Lees verder