Boek
Nederlands

De boerderij

Marion Billet (auteur)
Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met kleurenillustraties en geluidseffecten van enkele dieren op de boerderij, zoals een koe, een eend en een varken. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titel
De boerderij
Auteur
Marion Billet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La ferme
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022 | Andere uitgaven
[12] p. : ill.
ISBN
9789044845273 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Boerderijen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vierkant, hardkartonnen boekje met duidelijke afbeeldingen in heldere kleuren van vijf dieren op de boerderij. Dit boekje onderscheidt zich van het grote aanbod in dit genre door de frisse vormgeving en de geluiden. Een ingebouwde batterijhouder in het extra dikke achteromslag maakt de geluiden mogelijk: druk op het varken en je hoort zijn geknor, en de geluiden van koe, haan, eend en schaap. De batterijen zijn vervangbaar en veilig weggewerkt voor peuters. De tekeningen zijn eenvoudig, niet geheel natuurgetrouw doordat alleen de essentie is weegegeven. De pagina's zijn geheel ingekleurd en aangevuld met details als bloemen, vlinders en vogels. De aandacht is toegespitst op één dier, dat groot wordt weergegeven. De enige tekst is de naam van de diersoort plus lidwoord. Achter in het boekje staan de vijf dieren verkleind afgebeeld. Toegevoegd is een spelletje: een geluidenknop met daarnaast in het klein de afbeeldingen van de dieren. De lezer duwt op de knop en wijst het dier aan. …Lees verder

De boerderij

Een kijk- en luisterboekje waarbij de kleinsten kennis maken met de dieren van de boerderij en de geluiden die ze maken: een haan, een koe, een eend, een varken, een schaap en een paard.
Het boek bestaat uit hardkartonnen pagina's met in de omslag een ingebouwde batterij. Op de buik van ieder dier zie je een duwknopje. Als je hier op drukt, hoor je het geluid dat dit dier maakt. De tekeningen zijn eerder flets van kleur, maar een leuk detail is het steeds terugkerende vlindertje.
Op de laatste pagina vind je kleine tekeningetjes van alle dieren terug. Het is aan de peuter om ze te benoemen en hun geluid na te doen.