Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een vrouw gaat op onderzoek uit nadat haar man dodelijk verongelukt kort na zijn mededeling dat hij zijn vrouw wil verlaten voor zijn minnaar.
Titel
Mannenjacht
Auteur
Marion van de Coolwijk
Taal
Nederlands
Uitgever
[Laren]: De Crime Compagnie, [2021] | Andere uitgaves
280 p.
ISBN
9789461095640 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Enge rijmpjes op een voicemail na de onverwachte dood van een echtgenoot. Wat zit daarachter? Het verhaal wordt gedragen door vrouwen en dat zet de toon voor deze thriller, de tweede van Van de Coolwijk (1959) die in de jaren tachtig debuteerde als jeugdboekenschrijver. Er is veel aandacht voor gevoelens, het gezinsleven en alles kunnen balanceren. Om te kunnen meegaan in het thrillergedeelte moet je je als lezer over enkele grote toevalligheden heen kunnen zetten, maar als dit achter de rug is, zit er best wat spanning in het verhaal. Alleen wordt deze relatief traag opgebouwd. Dit in tegenstelling tot het einde waar het lijkt alsof de schrijfster pagina’s tekort kwam en de onthullingen snel afrafelt. Desondanks kennen veel van de opgeworpen vragen een bevredigend antwoord wat dit tot een acceptabele thriller maakt.

Over Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk (Amsterdam, 7 mei 1959) is een Nederlands jeugdschrijfster.

Het eerste boek dat Marion van de Coolwijk heeft geschreven was 'Het praathoedje' die ze in 1988 uitbracht. Ondertussen heeft zij meer dan 200 boeken geschreven, waaronder Top Job; tafel 7, 3 cola, Ademnood, Nerd alert, ERUIT! en een hele reeks boeken die in series uitkwamen, waaronder de series Meiden zijn gek op..., MZZLmeiden, Ridder Doerak, Flippa Flodderhoed, Puk en Jens, De 4 speurneuzen, Nik en Laura (samen met Magda van Tilburg) en De Cupcakeclub. Na het overlijden van Arja Peters levert ze ook nieuwe delen in de serie De olijke tweeling. Op 28 april 1982 is Marion getrouwd met Ed van de Coolwijk sinds toen gebruikt zij de achternaam van de Coolwijk. Haar toenmalige klas had ervoor gezorgd dat ze een echte auteur werd. Vaak vertelde Marion zelfbedachte verhalen in de klas maar die waren no…Lees verder op Wikipedia

Suggesties