Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een vrouw gaat op onderzoek uit nadat haar man dodelijk verongelukt kort na zijn mededeling dat hij zijn vrouw wil verlaten voor zijn minnaar.
Titel
Mannenjacht
Auteur
Marion van de Coolwijk
Taal
Nederlands
Uitgever
[Laren]: De Crime Compagnie, [2021] | Andere uitgaves
280 p.
ISBN
9789461095640 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Enge rijmpjes op een voicemail na de onverwachte dood van een echtgenoot. Wat zit daarachter? Het verhaal wordt gedragen door vrouwen en dat zet de toon voor deze thriller, de tweede van Van de Coolwijk (1959) die in de jaren tachtig debuteerde als jeugdboekenschrijver. Er is veel aandacht voor gevoelens, het gezinsleven en alles kunnen balanceren. Om te kunnen meegaan in het thrillergedeelte moet je je als lezer over enkele grote toevalligheden heen kunnen zetten, maar als dit achter de rug is, zit er best wat spanning in het verhaal. Alleen wordt deze relatief traag opgebouwd. Dit in tegenstelling tot het einde waar het lijkt alsof de schrijfster pagina’s tekort kwam en de onthullingen snel afrafelt. Desondanks kennen veel van de opgeworpen vragen een bevredigend antwoord wat dit tot een acceptabele thriller maakt.

Over Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk (Amsterdam, 7 mei 1959) is een Nederlands jeugdschrijfster.

Levensloop

Marion van de Coolwijk werd geboren als Marion Verkaik, in een gezin met twee kinderen. Op 28 april 1982 trouwde zij met Ed van de Coolwijk; sindsdien gebruikt zij diens achternaam. Na het VWO bezocht zij de Pedagogische Academie. Van 1980 tot 2002 stond zij voor de klas. Tegenwoordig is zij, naast schrijver, remedial teacher, lesauteur en copywriter. Verder verzorgt zij trainingen voor docenten.

Marion van de Coolwijk debuteerde in 1988 als jeugdboekenschrijver. Sinds 2016 schrijft zij ook boeken voor volwassenen.

Van de Coolwijk was als leerkracht werkzaam op een Montessorischool toen zij begon met het schrijven van boeken. Vaak vertelde zij zelfbedachte verhalen in de klas maar die waren nooit helemaal af. Haar toenmalige klas kwam met een oplossing: "Schrijf die verhalen op!". Er ontstonden kleine boekjes die de klas…Lees verder op Wikipedia

Suggesties